Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobiel.NU.nl grootste mobiele nieuwssite


- ook NUSport en NUZakelijk mobiel beschikbaar -

Amsterdam, 7 oktober 2008 - De mobiele website van NU.nl, mobiel.NU.nl, heeft in september meer dan 7,2 miljoen pageviews gerealiseerd. Sinds de lancering in 2006 is mobiel.NU.nl uitgegroeid tot de grootste mobiele nieuwssite van Nederland met gemiddeld 700.000 gebruikers per maand.

Succesfactor

Het laatste nieuws van NU.nl leent zich uitstekend voor de mobiele telefoon. Joris van Lierop, uitgever NU.nl: 'Ik ben buitengewoon trots en tevreden dat NU.nl ook op het gebied van mobiel internet de nummer 1 positie heeft weten in te nemen. We hebben de overzichtelijkheid en look-and-feel van NU.nl goed weten door te vertalen naar mobiel. Dit komt de herkenbaarheid en het gebruiksgemak ten goede.'

Ook NUSport en NUZakelijk op mobiel

'We zien dat inmiddels 40% van alle mobiele internetters gebruik maakt van mobiel.NU.nl', zegt Erik Rovers, business developer mobiel bij ilse media. 'We zijn dan ook volop aan het uitbreiden met extra katernen en functionaliteiten voor mobiel. De eersten in de reeks zijn mobiel.NUSport.nl en mobiel.NUZakelijk.nl. Deze zijn door de handige navigatie mogelijkheden bovenaan mobiel.NU.nl direct te bekijken.'

Inmiddels bestaat er ook een speciale iPhone-versie van NU.nl op mobiel en staat de lancering van een iPhone application voor de deur.

Quick Launch button

Voor de veelgebruiker van nieuws heeft NU.nl deze week iets nieuws geïntroduceerd: de NU.nl Quick Launch Button. Door deze knop in het menu van de mobiele telefoon te zetten opent de browser met één klik direct de mobiele site van NU.nl. De knop is beschikbaar voor alle populaire toestellen en kan gedownload worden door met de mobiele telefoon te gaan naar www.made4mobiele.eu/nu.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep

Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 160 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland.

Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi, mobiel.Kieskeurig.nl, pda.T-mobile.nl. Ook zijn er mobiele varianten van de jeugd- en jongerenwebsites zoals mobiel.Kaboem.nl en mobiel.Shopgirl.nl. De doelstelling van ilse media is al haar bestaande concepten waar mogelijk van online naar mobiel te brengen. Daarnaast zet ilse media nieuwe concepten in de markt die specifiek ontwikkeld zijn voor mobiel. Het huidige mobiele netwerk van ilse media genereert ruim 8 miljoen pageviews per maand.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers, met ruim 80 publiekstijdschriften en ruim 125 websites de grootste multimediale uitgever van Nederland.

Meer informatie over ilse media groep: www.ilsemedia.nl.

Voor meer informatie

Annette Knijnenberg

T: 020-840 4711

M: 06-5163 9439

E : pers@ilsemedia.nl