Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dieren, 1 oktober 2008

GameMaker4You
Een boek waarmee kinderen vanaf 10 jaar zelf een computerspel leren maken

GameMaker4You is een boek geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar. Het bevat 120 pagina's en is rijk geïllustreerd. Met dit boek en de bijgevoegde CD leren kinderen in eenvoudige stappen hoe ze zelf vier voorbeeldgames kunnen maken. Nadat ze deze basisgames hebben gemaakt kunnen ze aan de slag om hun eigen game te maken. Het boek en de CD leert hen waar ze op moeten letten. Met de GameMaker-software en een grote hoeveelheid plaatjes, muziek en achtergronden kunnen ze hun eigen ideeën uitvoeren.

Het boek is geschreven door Pauline Maas. Zij werkt al jaren in de automatisering en geeft sinds 5 jaar voornamelijk trainingen en voorlichting op het gebied van `mediawijsheid' aan ouders, docenten en pubers. Toen zij in aanraking kwam met de GameMaker-software zag zij direct de mogelijkheden om kinderen te leren programmeren, zonder dat ze een echte programmeertaal hoeven te beheersen. De kinderen leren hierdoor logisch na te denken en gestructureerd te werken. Sinds die tijd geeft ze ook GameMaker-cursussen op scholen en in culturele centra. In dit boek wordt veel van haar lesmateriaal gebruikt.

De hoofdstukken waarin de kinderen de games leren maken kunnen allemaal in 45 minuten behandeld worden. Hierdoor kan het boek ook gebruikt worden in het onderwijs. Leerlingen vanaf 10 jaar zullen razend enthousiast zijn als ze op school computergames mogen maken. Hierbij kan het samenwerkend leren gestimuleerd worden en de kinderen zullen al snel erg trots zijn op hun zelf gemaakte game(s).

In samenwerking met Access IT geeft Pauline Maas cursussen voor docenten, zodat zij hun leerlingen kunnen ondersteunen als echte `gamedesigners'. (www.xsit.nl). Met de Stichting KOEI (Kind, Opvoeding, Educatie en Internet) is er een team van Game Maker docenten opgeleid om workshops op scholen te verzorgen. (www.stichtingkoei.nl).

De plaatjes in het boek zijn getekend door SugarPie. Zij zijn de ontwerpers van de Sugarsnobs uit de hitkrant (2004 - 2006). Pauline Maas heeft al eerder met hen samengewerkt voor het internetkwartet dat ze heeft gemaakt, waarin kinderen nadenken over hun eigen internetgedrag. (www.internetkwartet.nl)


---

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met George Diepenmaat van Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau, bereikbaar via 0313-414144 (info@diepenmaat.nl). Of met de auteur van het boek Pauline Maas (pauline@4pip.nl). www.gamemaker4you.nl.

De afbeeldingen mogen gebruikt worden voor publicatie.


---- --