Roto Smeets de Boer NV

Roto Smeets GrafiServices investeert in toekomst

RSDB heeft vandaag een koopcontract getekend met Wifac voor de aankoop van een nieuwe jumbo KBA drukpers voor de vestiging van Roto Smeets GrafiServices in Eindhoven.

Het betreft een nieuwe generatie KBA Rapida 162a in een 5 kleuren met dispersielak in het formaat 120 x 160 cm. De inrichttijden van deze pers zijn ultra kort. De draaisnelheid is met een maximum van 13.000 vel per uur uitermate hoog. De korte inrichttijden en de hoge draaisnelheden verkorten de doorlooptijd van drukwerkopdrachten en dat heeft voor de opdrachtgevers een positieve invloed op de time to market. De Jumbopers is geschikt voor producten die verder gaan dan het gebruikelijke formaat zoals posters, reproducties, affiches, displays en landkaarten. Omdat er 50 A4 pagina's op één drukvel passen kan de pers ook heel efficiënt catalogi, boeken, brochures en folders produceren. Vóór de komst van de pers zal de pre press afdeling worden geoptimaliseerd door het installeren van een bijpassende nieuwe Kodak Computer To Plate configuratie. Hierdoor is er een optimale afstemming van workflow (PrInergy) en productie apparaat. Dit zal plaatsvinden in het laatste kwartaal van 2008. De Jumbopers zal eind januari 2009 operationeel zijn.

De investeringen in een nieuwe Jumbopers en Computer To Plate apparatuur zijn onderdeel van het businessplan dat RSDB voor Roto Smeets GrafiServices heeft opgesteld voor de middenlange termijn. Volgens dat plan is eind 2007 in Eindhoven een 70 x 100 cm Heidelberg XL 5 kleurenpers met dispersielak geïnstalleerd en zijn bij Roto Smeets GrafiServices Utrecht in 2008 twee Heidelberg XL persen, waarvan één met dispersielak geïnstalleerd. Door een in 2007 in eigen beheer ontwikkeld online workflow management systeem 'GrafiServer' kunnen opdrachtgevers online hun bestanden aanleveren en krijgen direct terugkoppeling over de kwaliteit. De digitale bestanden kunnen direct gebruikt worden om platen te maken en binnen 15 minuten kan het drukproces gestart worden. Er gaat geen seconde verloren en de klanten krijgen een voorspelbare kwaliteit aangezien beide drukkerijen beschikken over een ISO-12647 certificering.

RSDB NV
Hilversum, 7 oktober 2008

Voor meer informatie: RSGS Eindhoven Jan van Lith, 040-250 5000 RSGS Utrecht Carel van der Velden, 030-282 2800