Persbericht

Decos Document voldoet aan NEN 2082

~ Nieuwe versie Decos Document is eerste applicatie die voldoet aan de nieuwe norm informatie- en archiefmanagementsoftware ~

Noordwijk, 7 oktober 2008 - Decos Software Engineering heeft met succes alle benodigde stappen doorlopen om het ECB NEN 2082-certificaat te behalen voor haar document managementsysteem Decos D5, de nieuwe versie van Decos Document. NEN 2082, de opvolger van ReMANO, is de nieuwe norm voor informatie- en archiefmanagementsoftware en bevat functionele eisen voor duurzaam beheer en archivering van digitale documenten (recordmanagement). Een belangrijke doelstelling van NEN 2082 is het ondersteunen van organisaties bij het verbeteren van de digitale informatievoorziening. Decos Software Engineering is de eerste Nederlandse DMS-leverancier die het NEN 2082-certificaat zal ontvangen.

Met de certificering toont Decos Software Engineering wederom aan koploper te zijn op het gebied van informatie- en archiefmanagement. In 2004 was Decos Document het eerste DMS/RMA in Nederland met een ReMANO-certificaat. Decos Software Engineering is als organisatie al sinds 2006 ISO 9001:2000-gecertificeerd.

De norm is in juni 2008 officieel van kracht geworden en Decos heeft haar applicatie direct door het European Certification Bureau Nederland (ECB) laten toetsen. Decos D5 is gedetailleerd en deskundig beoordeeld op functionaliteit voor registratie, ordening, opslag, beheer, beveiliging en raadpleging van digitale documenten. Uit deze beoordeling is gebleken dat Decos D5 zonder extra maatwerk aan alle gestelde eisen en wensen voldoet.

Mr. Benedikt Marijnen, jurist, Legal & Compliance affairs van ECB stelt: de nieuwe Nederlandse norm NEN 2082 geeft eisen die ieder digitaal gegevensopslagprogramma zou moeten kunnen invullen. Digitale gegevensopslag is voor iedere organisatie cruciaal in de bedrijfsvoering. Duidelijkheid over de functionele en organisatorische eisen die de directie aan haar informatiebeheer stelt kan worden bereikt op basis van de normen die ECB toepast. Bedrijven die op zoek zijn naar excellentie zijn altijd de eersten die normen willen toepassen en bewijzen dat ze aan de gestelde eisen voldoen. Dat is een duidelijk kwaliteitsstreven en dat kan worden beloond met een certificaat van overeenstemming met de eis. In dit geval gaat het om het ECB NEN 2082-certificaat. De certificaathouder bewijst tot op detailniveau aan de eisen van de norm te voldoen. Dat geeft zekerheid voor de kopers en gebruikers die informatiebeheer moeten inrichten.

Deze certificering is een onafhankelijke erkenning voor Decos D5 als kwaliteitsproduct. Wij zijn erg blij met deze erkenning en het feit dat wij de eerste DMS-leverancier in Nederland zijn die voldoet aan deze strenge norm maakt het natuurlijk extra bijzonder , stelt Kees Essaadi, Business Developer bij Decos. Het is belangrijk dat organisaties kritisch kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de digitale informatievoorziening te verbeteren. Decos staat voor kwaliteit en dat willen wij graag bewijzen.

(438 woorden)