Ingezonden persbericht


Unieke onderneming voor ondersteuning goede doelen Eneste helpt via uitgifte sponsorcertificaten

Goede doelen kunnen vanaf nu terecht bij Eneste voor financiële hulp. Eneste is een organisatie die via de uitgifte van sponsorcertificaten kapitaal opbouwt om daarmee initiatiefnemers van kleinschalige goede doelen te helpen. 'Eneste' komt uit het Deens en staat voor 'uniek'. Uniek is dan ook wijze waarop het bedrijf wordt gerund. Eneste onderscheidt zich door enerzijds in zeer hoge mate een interactieve relatie met haar sponsors/kopers te ontwikkelen en uit te bouwen en anderzijds maatschappelijke betrokkenheid te tonen via sponsoring van diverse kleinschalige (goede) doelen, met name particulieren, (sport)verenigingen, buurthuizen, verpleeghuizen etc.. Tevens richt Eneste zich ook op individuele sponsoring/hulp van particulieren of kleine zelfstandigen, die een nieuw bedrijf willen opzetten of (financiële) hulp nodig hebben om hun bedrijfsvoering een nieuwe wending te geven.

Het concept van Eneste is eenvoudig en doeltreffend. Belangstellenden kopen een of meer sponsorcertificaten à E 25. De koper sponsort hiermee Eneste en steunt indirect diverse goede doelen. Via de website www.eneste.nu is de koper interactief betrokken bij Eneste en kan deze meedenken en meebeslissen over de nieuwe activiteiten die Eneste gaat starten. De certificaathouder profiteert zelf ook mee van de groei van het bedrijf, doordat de winst op nieuw opgezette bedrijven wordt uitgekeerd. Op deze wijze doet Eneste direct iets terug voor haar sponsors/kopers. De massa bepaalt in dezen het succes: hoe meer mensen een sponsorcertificaat kopen, des te meer activiteiten de kans krijgen.

Eneste is een transparante en informele interactieve onderneming die haar maatschappelijke betrokkenheid gestalte willen geven. Volgens haar visie zijn er voldoende mensen te vinden met leuke ideeën, maar ontbreekt het vaak aan middelen of expertise om de ideeën uit te werken. Via Eneste willen zij o.a. de ideeën, de expertise en de middelen bij elkaar brengen.

Eneste heeft op dit moment twee projecten die in aanmerking komen voor (financiële) steun:


1. Een verpleeghuis in Arnhem e.o. zoekt voor haar bewoners een sponsor voor het inrichten van een mooie zithoek. De zithoek is bedoeld om de bewoners in de gelegenheid te stellen in een gezellige knusse omgeving lekker bij elkaar te zitten. Eneste wil dit via sponsoring gaan bewerkstelligen.


2. Stichting Gaandeweg is een stichting die al ruim 20 jaar korte vakanties bekostigt voor gezinnen met een kind dat kanker heeft of daaraan is overleden. Stichting Gaandeweg is onafhankelijk, maar werkt wel samen met KWF Kanker Bestrijding. Eneste is op zoek naar sponsors die geld willen doneren om de aankoop van een vakantiebungalow op een vakantiepark te bekostigen. Eneste zal deze bungalow ter beschikking stellen aan de Stichting Gaandeweg of een soortgelijke instelling.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie /