Sleutelen aan de bouwstenen van het leven


Laurenslezing 7 oktober 2008

ROTTERDAM, 20081001 -- Met de opkomst van de synthetische biologie worden biologen bio-ingenieurs: ze knutselen met de bouwstenen van het leven (DNA en kunstmatige bacteriën en schimmels) om betere en zelfs nieuwe vormen van leven te ontwikkelen. Maar kunnen en mogen zij de natuur veranderen? Tijdens de Laurenslezing op dinsdag 7 oktober 2008 in de Laurenskerk in Rotterdam wordt duidelijk wat in de toekomst wel en niet mogelijk is. Daarnaast wordt er gediscussieerd over de risico's en de grenzen van de synthetische biologie. Blijft het bij gesleutel aan `eenvoudige' organismen of is de maakbare mens in zicht?

Met lezingen van Prof.dr. Oscar Kuipers (moleculair geneticus RU Groningen) en dr.ir. Rinie van Est (trendcatcher Rathenau Instituut). Leden van het Doelenensemble spelen Ewig van Peter Jan Wagemans. Ds Taco Noorman (predikant Laurenskerk) sluit de avond af.
Presentatie en discussieleiding: Fransisco van Jole (journalist).

De lezing maakt deel uit van de serie Laurenslezingen `De Wereld van Morgen' en wordt georganiseerd door Science4You & Studium Generale, onder auspiciën van Erasmus Podium. Mede mogelijk gemaakt door Erasmus MC, Trustfonds EUR en een trouwe sponsor.

Laurenslezing
Sleutelen aan de bouwstenen van het leven
Dinsdag 7 oktober 2008, aanvang 19.30 uur,
Grote of St. Laurenskerk
Grote Kerkplein 15, Rotterdam
Toegang gratis

Kijk voor meer informatie op www.science4you.nl of www.eur.nl/studium





Studium Generale