Lingo24 beantwoordt uitdagingen op vertaalgebied


AMSTERDAM, 20081007 -- Een wereldwijd, vooraanstaand lokalisatiebedrijf voltooit met succes projecten in het Maori, Inuktitut en verschillende andere kleine talen. Recentelijk kreeg het bedrijf te maken met een aantal behoorlijk uitdagende projecten met klanten die vertalingen vanuit het Engels naar talen aanvroegen die alleen door heel kleine groepen mensen in verschillende delen van de wereld worden gebruikt.

Lingo24 zit al zeven jaar in de talenbusiness. Recentelijk kreeg het bedrijf te maken met een aantal behoorlijk uitdagende vertaalprojecten. Ondernemingen uit diverse landen vroegen om vertalingen vanuit het Engels naar talen die alleen door heel kleine groepen mensen in verschillende delen van de wereld worden gebruikt. Daaronder waren aanvragen voor vertalingen naar het Maori dat door minder dan een miljoen mensen wordt gesproken, met name in Nieuw-Zeeland en Australië, het Hmong, dat wordt gebruikt door een kleine bevolkingsgroepen in het zuiden van China en een paar andere landen in Zuidoost-Azië, waaronder Laos, Myanmar en Vietnam.

Lingo24 kreeg ook te maken met de enorme uitdaging om gekwalificeerde vertalers te vinden voor het Inuktitut. Dit is een variatie van de Inuittaal die wordt gesproken door een zeer kleine groep mensen verspreid over Alaska, Canada, Groenland en de noordelijke delen van Rusland. Daarnaast werd ook Wolof aangevraagd dat wordt gesproken in Afrika, en met name in Senegal, Gambia en Mauritanië.

Dankzij dat kleine beetje extra van het enthousiaste taalteam van Lingo24 konden al deze aanvragen met succes worden voltooid voor klanten die zeer tevreden waren over de resultaten. We hopen snel weer nieuwe uitdagingen voor ongebruikelijke talen te mogen aangaan!


Iets over Lingo24


Lingo24 is één van de snelst groeiende vertaalbureaus ter wereld,
met kantoren in het Verenigd Koninkrijk en acht andere landen wereldwijd. Het bedrijf is
opgericht in 2001 en een ideaal studieobject voor:

: e-business (90% van de klanten heeft het bedrijf via internet gevonden)

: globalisering (de activiteiten van het bedrijf zijn een barometer voor de
globalisering van het Britse bedrijfsleven, en het bedrijf heeft zich in korte
tijd 'verinternationaliseerd') EU-uitbreiding (het grootste kantoor van het bedrijf staat in Timisoara, Roemenië)

: groen zakendoen (het bedrijf heeft een strikt milieubeleid en een beperkt gebruik
van kantoorruimte om onnodig reizen terug te dringen) thuiswerken (Lingo24-werknemers werken voor meer dan 95% van de tijd vanuit thuis)

jong ondernemerschap (het bedrijf is opgericht door een 22-jarige afgestudeerde aan de universiteit van Oxford)





Adina Barvinschi