'Wie is de beste kandidaat voor Europa: Obama of McCain?'


Debatteren in Maastricht

MAASTRICHT, 20080923 -- Op dinsdag 7 oktober a.s. gaat in Maastricht gedebatteerd worden over de invloed van de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen op Europa. Welke kandidaat is het beste voor Europa? Aan het debat nemen deel: Tod Lindberg, Ivo Daalder en Charles Clarke. Het debat is een initiatief van de Maastricht Graduate School of Governance* van de Universiteit Maastricht.

Debatters
* Ivo Daalder, geboren in Nederland, is na directeur Europese zaken van de National Security Council te zijn geweest, nu werkzaam als Senior Fellow in Foreign Policy Studies aan het Brookings Institution. Hij adviseert de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama rechtstreeks met betrekking tot buitenlands beleid.
* Tod Lindberg is een Research Fellow aan het Hoover Institution (denktank op Stanford University) en adviseur van John Mc Cain op het gebied van buitenland beleid.
* Charles Clarke, Labour politicus, is voormalig Brits staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Hij heeft uitgebreide politieke ervaring en is vooral bekend als voorstander van belangrijke voorstellen voor het bestrijden van terrorisme.
Gespreksleider is George Shambaugh, associate professor op de School of Foreign Service en Department of Government van de Universiteit van Georgetown, Washington.





Ingezonden persbericht