Ictopus heeft weer het beste ICT-traineeship van Nederland


EINDHOVEN, 20081007 -- Ictopus - bedrijfsopleider, talentbroker, aanbieder van ERP-oplossingen van SAP en Microsoft en Professional SAP Traineeships - is wederom uitgeroepen tot bedrijf met het beste ICT-traineeship van Nederland. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat de organisatie deze publieksprijs in de wacht sleept. De verkiezing van de beste traineeships van Nederland is een initiatief van Nobiles en Sp!ts. De afgelopen tijd brachten trainees en organisaties op de website debestetraineeships.nl hun stem uit op hun favoriete organisaties. De stemmen voor Ictopus als aanbieder van het beste ICT-traineeship van Nederland waren - evenals in 2007 - in de meerderheid.

Ictopus Professional Trainees
Ictopus heeft de publieksprijs ontvangen voor haar Professional SAP Traineeship; een concept dat enerzijds ICT-talenten een kickstart geeft in hun SAP-carrière bij een top-100 bedrijf en anderzijds (blijft) voorzien in de groeiende vraag van het bedrijfsleven naar (schaarse!) SAP-specialisten. Ictopus heeft sinds haar oprichting in 1996 al meer dan 750 plaatsingen gerealiseerd bij opdrachtgevers uit uiteenlopende branches. Dit is meer dan 13% van de SAP-markt, wat Ictopus tot marktleider in de branche maakt. Naast het SAP-traineeship zet Ictopus nog meer traineeships in de markt, waaronder technische.

Opzet traineeship
In 24 maanden begeleidt Ictopus zorgvuldig geselecteerde hbo- en wo-afgestudeerden in hun ontwikkeling tot SAP-specialist. De eerst drie maanden volgt de SAP-trainee een hoogwaardige interne opleiding. Hierna stelt Ictopus de trainee voor aan de opdrachtgever. De trainee wordt vervolgens gedurende 18 maanden ingezet bij deze opdrachtgever om zijn of haar kennis van en ervaring met SAP verder vorm te geven. Bij gebleken geschiktheid en een goede klik, treedt de trainee bij de opdrachtgever in dienst.

Waardering trainees
Trainees waarderen het traineeship onder andere door de prettige sfeer en de uitstekende voorwaarden: de opleiding is kwalitatief hoogstaand en betaald (trainees ontvangen een vergoeding). Een mooi salaris na hun interne opleiding, auto van de zaak, huisvesting (indien nodig), een communicatietraining in een bruisende stad en een uitgebreid netwerk maken ook deel uit van de overeenkomst. Daarnaast genieten ze de begeleiding van eigen vakdocenten en managers met een jarenlange praktijkervaring. Maar het belangrijkste is dat ze na hun traineeship in dienst treden bij een toonaangevend top-100 bedrijf in een volwaardige functie. Meer dan 80% van de trainees geven bij hun eindevaluatie aan dat ze zo weer zouden kiezen voor een Professional Traineeship van Ictopus.

Tijdens het Nobiles Sp!ts Careerevent op 31 oktober en 1 november in de Jaarbeurs Utrecht strijdt Ictopus, samen met zes andere categoriewinnaars, voor de overall award.

- einde persbericht -


Over Ictopus BV
Ictopus stelt organisaties in staat hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het duurzaam optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van ERP-oplossingen van SAP en Microsoft en met Professional Trainees. Ook is Ictopus toonaangevend bedrijfsopleider (met talloze opleidingen) en talentbroker. Onze medewerkers vormen bij onze activiteiten de belangrijkste sleutel tot succes. Zij spreken de taal van de opdrachtgever, begrijpen zijn vraagstukken en leveren maatwerkoplossingen. Daarbij kunnen zij rekenen op de knowhow van de grote kennisorganisatie die Ictopus is. Wij werken vanuit een permanente leerhouding en de wil om succesvol te zijn, met voldoende focus en respect voor het individu. Ictopus BV werd in 1996 opgericht en is als landelijke dienstverlener met meer dan 185 specialisten actief. Onze medewerkers zijn verdeeld over de business-units Ictopus SAP Solutions (waaronder Ictopus Professional Trainees), Ictopus Dynamics Solutions en Ictopus Academy. Opdrachtgevers zijn onder meer Philips, Essent, GTI, Flora Holland en DSM. Ictopus heeft vestigingen in Eindhoven, Elsloo en Woerden.





Ingezonden persbericht