Eindelijk een goed en betaalbaar track & trace systeem


DORDRECHT, 20081007 -- In de strijd tegen een steeds actiever dievengilde die het op boten en watersport artikelen heeft gemunt, is er nu een nieuw wapen in het arsenaal; De Sonar Blueye Track en Trace systemen.

Track en Trace systemen waren al langer op de markt maar voldeden zelden aan de verwachtingen.
Goede systemen waren duur en de betaalbare systemen hadden de vervelende eigenschap veel valse meldingen te geven of veel stroom te gebruiken.
En wat is er vervelender dan voor niets de meldkamer en de politie te moeten inschakelen voor een boot die nog gewoon op zijn plek ligt maar die wat heen en weer ging door de wind, of is dat het vaartuig wel degelijk gestolen blijkt maar het T&T systeem geen signaal meer door geeft omdat de accu te snel leeg is geraakt.

Het is dan ook logisch dat veel scheepswerven en particulieren het systeem weer snel uit de boten haalden.
Zeker voor werven die de systemen monteerden een nachtmerrie om veel tijd te moeten steken in niet goed functionerende systemen. Deze hadden vaak ook nog een duur meldkamer abonnement, en allerlei vage communicatiekosten waardoor ook booteigenaren de weg kwijt raken.
Gelukkig is er nu wel een systeem dat aan alle verwachtingen voldoet!

De Blueye Track en Trace serie van Sonar, welke in de BeNeLux en Duitsland wordt vertegenwoordigd door Sureboat. Sonar was al een grote speler op de markt en doet in de maritieme sector al lang zaken met o.a. Evinrude, Suzuki en Honda. Bij deze fabrikanten zit het Track en Trace systeem van Sonar zelfs in de standaard onderdelenlijst.
I.v.m. de komende verplichting voor beveiliging in kleine, snelle en duurdere boten door verzekeraars, doen werven er toch wel verstandig aan dit nu al in de productie mee te nemen.

Bij de tests door o.a. TNO bleek een enorme nauwkeurigheid van de ingebouwde GPS ontvanger die met 16 satellieten werkt i.p.v. 8 tot max. 12 zoals de meeste andere systemen. Zelfs in moeilijke GPS gebieden houden de systemen zich verbazingwekkend goed.
Valse meldingen komen niet voor omdat het systeem van Sonar een standaard afstand van +/- 100 meter (instelbaar) verplaatst moet worden voor dat er alarm wordt gegeven.

Waterdichtheid en ongevoeligheid voor zout en grote temperatuur verschillen zijn belangrijke factoren die de kwaliteit en levensduur van een systeem sterk bepalen.
Deze eigenschappen zijn wel aanwezig in de Sonar systemen.
Het zeer lage energie verbruik van de Sonar systemen maakt het mogelijk om met een accu van 70 A/h drie jaar lang actief te blijven. Dat is goed nieuws voor booteigenaren die wat minder tijd hebben om te varen.
Waar bij de meeste andere systemen een flinke prijskaart hangt aan de vaste lasten, blijkt dat dit bij Sureboat toch een stuk goedkoper kan. Voor nog geen 17 euro per maand All-in, en gratis zelf uw boot volgen via internet.

Het mag duidelijk zijn dat verzekeraars enthousiast zijn van dit systeem dat ver boven de norm presteert, en de schadelast van inbraken en gestolen boten ver omlaag kan halen. Voor booteigenaren is er ook weer een reden om enthousiast te zijn omdat er eindelijk een betaalbaar systeem op de markt is dat wel goed presteert.

Voor informatie over de systemen van Sonar kijkt u bij Sureboat Maritieme Beveiliging www.sureboat.com