Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 29 september 2008

D66 organiseert debatavond over de jeugdzorg

Op dinsdag 7 oktober organiseert D66 een debat over de jeugdzorg. Dit debat maakt onderdeel uit van een reeks debatten onder de titel 'D66 wil weten waarom' georganiseerd door de D66 fracties in de Gemeenteraad en de Provinciale Staten van Groningen. In deze reeks debatten worden verschillende professionals en/of bestuurders uitgenodigd om over bepaalde maatschappelijke vraagstukken hun visie te geven. D66 wil deze visies gebruiken voor haar bijdrage in de politieke debatten in Raad en Staten.

Op de avond over de jeugdzorg staat de volgende vraag centraal: "D66 wil weten waarom de jeugdzorg nog steeds problemen heeft'. Wij willen deze vraag met het publiek beantwoorden mede aan de hand van de volgende thema's:
- Het belang van de cliënt

- De Minister van Jeugd en Gezin

- De samenwerking

- De toekomst

Voor deze avond zijn mevrouw Hofstee (Zorgbelang Groningen), mevrouw Berendsen (Bureau Jeugdzorg Groningen), de heer Cnossen (Base-Groep) en mevrouw Aaldering (Stichting MJD) als gastsprekers uitgenodigd. Daarnaast zal ook van het publiek in de zaal een actieve bijdrage worden gevraagd. De avond staat onder leiding van Koosje van Doesen.

De avond begint om 20.00 uur in Het HeerenHuis, Spilsluizen 9 in Groningen, de zaal is geopend vanaf 19.30.

Noot voor redactie,