Egbert Schuurman 25 jaar senator en fractievoorzitter

30/09/2008 19:21

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Op 7 oktober a.s. staat de Eerste Kamer stil bij het 25-jarig jubileum van een van haar nestors, prof.dr.ir. Egbert Schuurman. De heer Schuurman trad op 13 september 1983 toe tot de Eerste Kamer en is sindsdien onafgebroken senator geweest. Al die jaren was hij ook fractievoorzitter, eerst van de RPF-fractie, daarna van de GPV/RPF-fractie en sinds 2001 van de fractie van de ChristenUnie. Hij is hiermee de langstzittende fractievoorzitter in de geschiedenis van de Eerste Kamer.

De heer Schuurman maakte als lid van de Eerste Kamer alle kabinetten Lubbers, Kok en Balkenende mee. Hij ontwikkelde zich tot een echte generalist en maakte, met uitzonde-ring van de commissie Financiën, op enig moment deel uit van alle Eerste Kamer commis-sies. Gedurende twaalf jaar, van 1999 tot 2007, was hij voorzitter van de commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken. Op dit moment zit hij de commissie Land-bouw, Natuurbehoud en Voedselkwaliteit voor.

De bijzondere zitting van de Eerste Kamer, die aan het jubileum van de heer Schuurman is gewijd, vindt op 7 oktober 2008 plaats van 16.30 tot 17.00 uur.





http://www.eerstekamer.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (