LLiNK

Rotterdam, 7 oktober 2008

-PERSBERICHT-

MotRadio verslaat vannacht live belangrijkste debat Obama - McCain

MotRadio, het nachtprogramma van de omroep LLiNK op Radio 1, volgt vannacht vanaf drie uur het debat tussen McCain en Obama. Er wordt live geschakeld met het debat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. In de uitzending wordt daar direct op gereageerd door verschillende Nederlanders die in de VS het debat volgen. Ook luisteraars kunnen inbellen, en zo hun mening geven over het gevecht tussen Obama en McCain.

De twee presidentskandidaten zullen elkaar in acht blokken van tien minuten bevechten. Dit doen ze aan de hand van vragen van 'zwevende kiezers'. Geen fans in de zaal dit keer, maar kritische Amerikanen die hun keuze nog niet hebben gemaakt. De twee debaters ontmoeten elkaar in Belmont University in Nashville, Tennessee.

Belangrijkste debat van de 21ste eeuw
Presentator Marcel van der Steen: "Dit zou wel eens het belangrijkste debat van de 21ste eeuw kunnen worden. De kandidaten weten niet waar het publiek mee komt, dus geen voorgeproduceerde praatjes dit keer. Het zal bijzondere radio opleveren, zeker omdat we direct schakelen met verschillende Nederlanders in Amerika. Dit wordt radio waar je eigenlijk popcorn bij moet eten."

Motradio
MotRadio, sinds begin september op Radio 1, volgt de zon in de nacht. In MotRadio reizen we af naar plekken waar de wereld gewoon doordraait. In MotRadio vertellen we de verhalen van daar. En de luisteraar praat mee via de telefoon. Want misschien hebben de verhalen van daar wel iets te maken met onze verhalen van hier. MotRadio wordt woensdagochtend van 2.00 tot 6.00 uur uitgezonden op Radio 1.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,