Ingezonden persbericht


Zuinigste, koelste en stilste hard drive ooit

WD lanceert tweede generatie Caviar Green

Amsterdam, 7 oktober 2008 - Western Digital Corp.® lanceert de tweede generatie van de energiezuinigste harde schijf ter wereld: de Caviar Green. De GreenPower-technologie maakt deze hard drive tot de energiezuinigste, stilste en koelste in zijn soort. Zijn platform is gebaseerd op de nieuwe 333Gb/platter-technologie met 32MB cache. De harde schijf is verkrijgbaar met een capaciteit van 500GB tot 1TB.

WD is marktleider in groene-opslagtechnologie. De vraag naar hard drives met WD GreenPower-technologie is toegenomen. Zo zijn deze schijven in het eerste jaar dat ze op de markt zijn, al goed voor meer dan tien procent van de totale levering van WD 3,5-inch hard drives. Dat maakt de energiezuinige technologie tot het voornaamste groeisegment van WD en de Caviar Green tot een van de meest succesvolle nieuwe WD-producten ooit.

De nieuwe WD Caviar Green gebruikt tot 20 procent minder stroom dan zijn voorganger. Daarbij presteert deze geavanceerde variant tot tien procent beter. Hiermee voorziet WD de markt wederom van koelere en stillere hard drives voor desktop-pc's en externe opslag.

"De unieke WD-schijven met groene technologie staan garant voor een uitstekende gebruikservaring", zegt Don Bennet, vicepresident en directeur van de WD Desktop Business Unit. "En dat is niet het enige. Vergeleken met concurrerende hard drives, gebruikt de Caviar Green veel minder stroom. Dat resulteert in een koelere werking waardoor de schijf langer meegaat, ongeacht waarvoor gebruikers de schijf inzetten."

Koel en stil
De WD Caviar Green omvat de volgende geavanceerde functionaliteit.

IntelliPower(TM) - een optimale balans tussen draaisnelheid, overdrachtsnelheid en caching-algoritmen zorgt voor aanzienlijke energiebesparingen en uitstekende prestaties. Ook tijdens het opstarten gebruikt de schijf minder stroom, waardoor de piekbelasting lager wordt tijdens de systeemopstart.

IntelliSeek(TM) - IntelliSeek-technologie berekent de optimale zoeksnelheid. Dit resulteert in een laag energieverbruik en uitzonderlijk weinig geluid en trillingen.

NoTouch Ramp Load-technologie(TM) - de kop raakt de schijf nooit. Dit zorgt voor minder slijtage van de kop en de schijf, en biedt betere bescherming van de drive tijdens vervoer.

Prijs en beschikbaarheid
Alle WD Caviar Green-schijven zijn verkrijgbaar bij geselecteerde distributeurs en resellers. De adviesprijs voor de WD Caviar Green 1TB hard drive (model WD10EADS) bedraagt 129,- euro incl. btw. Voor meer informatie over de WD Caviar Green voor desktops: http://wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=559.

#####

Over Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht