Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 7 oktober 2008

Aantrekkelijk wintervluchtschema bij Lufthansa


· Capaciteit stijgt met 2,4 procent op jaarbasis - aantal bestemmingen neemt toe tot 194 in 79 landen


· Optimale overstapmogelijkheden vanuit Amsterdam via München en Frankfurt


· Sinds 1 september Mobile Boarding pass ook voor vluchten vanaf Amsterdam

Lufthansa bouwt zijn aanbod iets uit komende winter. Het uitgebreide routenetwerk zal bestaan uit 194 bestemmingen in 79 landen. Tijdens de winter van 2007 stond de teller nog op 188 bestemmingen. In het vluchtschema voor de winter van 2008 neemt de capaciteit op het hele Lufthansa routenetwerk - gemeten in aantal kilometers per zitplaats - toe met 2,4 procent. Het aanbod van Europese vluchten stijgt met 1,9 procent; dat van de lange afstandsbestemmingen met 2,7 procent.

Komende winter staan 13.402 Lufthansa vluchten per week op het programma, tegenover 13.272 vorige winter. Dat is een stijging van 0,9 procent op jaarbasis. De korte afstandsroutes nemen het leeuwendeel van de vluchten - zowel binnenlandse (Duitse) als naar andere Europese bestemmingen - voor hun rekening: 12.278 per week. Vorig jaar waren dat er 12.208. Het aantal lange afstandsvluchten neemt toe van 1.064 naar 1.124 per week. Het wintervluchtschema 2008-2009 geldt van zondag 26 oktober 2008 tot zaterdag 28 maart 2009.

"We blijven onze klanten een uitgebreid gamma van diensten aanbieden. En dat terwijl de markt het de afgelopen maanden erg moeilijk had en de concurrentiestrijd verhevigde", vertelt Karl-Ulrich Garnadt, Executive Vice President Services and Human Resources, Lufthansa Passenger Airlines. "Afgelopen zomer introduceerden we enkele nieuwe bestemmingen waarop we het hele jaar door zullen vliegen. Onze klanten waarderen dit zeer. Deze zijn dan ook terug te vinden in ons wintervluchtschema. En hoewel we onze diensten aan het optimaliseren zijn, komen er geen grote besparingen bij Lufthansa tijdens de winter."

Ook tijdens het komende winterseizoen worden de elf nieuwe bestemmingen aangeboden waarop de luchtvaartmaatschappij voortaan het hele jaar vliegt. In

het zomervluchtschema van 2008 maakten ze al hun entree: de lange afstandsbestemmingen Calgary, Luanda, Malabo, Nanjing, Pune, Seattle en Shenyang, en de Europese steden Billund, Bristol, Cluj en Klagenfurt. De markt reageerde gunstig op de capaciteitsverhoging die Lufthansa het afgelopen jaar doorvoerde op lange afstandsroutes vanuit Düsseldorf. Op deze routes staat bovendien een wisseling op het programma naar gelang het seizoen: de nieuwe verbinding naar Miami vervangt die naar Toronto tijdens de winter.

Vanaf februari 2009 verdubbelt Lufthansa ook het aantal directe vluchten vanuit Milaan naar aantrekkelijke Europese bestemmingen als Barcelona, Brussel, Boedapest, Boekarest, Madrid en Parijs. Deze nieuwe verbindingen - ongeveer 150 per week - komen boven op de capaciteitsverhoging die ingaat op 26 oktober.

Optimale overstapmogelijkheden vanuit Amsterdam via München en Frankfurt

Met de start van de winterdienstregeling op 26 oktober, biedt Lufthansa haar passagiers vanuit Amsterdam vier dagelijkse verbindingen van maandag tot en met vrijdag naar de Hanzestad Hamburg, 7 vluchten per dag naar Frankfurt en ook 7 per dag naar München aan. "De twee voornaamste hubs, Frankfurt en München, bieden uitstekende aansluitingen op het internationale routenetwerk van Lufthansa", aldus Patrick Artiel, General Manager Lufthansa & SWISS Nederland. "Bovendien, kunnen onze passagiers sinds 1 september van onze nieuwe Mobile Boarding Pass service gebruik maken. Met deze innovatieve mobiele service bieden we onze klanten nog meer flexibiliteit", voegde Artiel hieraan toe.

De mobiele instapkaart wordt per SMS naar de mobiele telefoon gestuurd. De instapkaart bevat een 2D barcode die de passagiers de mogelijkheid geeft via de veiligheidscontroles direct naar de boarding gate te gaan. Deze service wordt tot nu toe voor vluchten vanuit Duitsland naar Europa en voor vluchten vanuit o.a. Nederland naar Duitsland aangeboden.

Perscontact:

Wencke Lemmes-Pireaux

Tel.:+32-(0)2.627 40 46

Fax: +32-(0)2-627 40 44

E-Mail: wencke.lemmes@dlh.de