Ingezonden persbericht


Nijmegen, 7 oktober: e-Matching, datingsite voor hoger opgeleiden, bestaat 10 jaar en is daarmee een van de oudste online datingsites van Nederland. Online dating is inmiddels ingeburgerd bij het zoeken naar een partner. Negen procent (zie verderop in dit bericht) van alle relaties komt tot stand na online dating. Om het 10-jarig bestaan te vieren doneert e-Matching 10.000 euro aan een goed doel. Onze leden bepalen aan welk doel.

Online dating, niet meer weg te denken
Thomas de Konink, mede-oprichter van e-Matching: "Toen wij in 1998 met online dating begonnen was het Nederlands internet eigenlijk nog maar net in ontwikkeling. Betaalde diensten waren er sowieso nog nauwelijks. Wij hebben door de jaren de acceptatie van online dating (en andere diensten via internet) almaar zien toenemen. Mensen kunnen er tegenwoordig rustig voor uitkomen dat ze via een datingsite een partner zoeken. Overigens blijken werk, vrienden en uitgaan toch nog de belangrijkste manier om iemand te vinden. Wel zie je dat mensen vaak, doordat ze op een datingsite actief zijn, ook actiever in hun eigen omgeving kijken naar een partner. Ze staan er eigenlijk meer voor open."

Leden e-Matching doneren 10.000 euro
De leden van e-Matching kiezen in oktober aan welk doel e-Matching 10.000 euro doneert. Alle leden kunnen 1 maal hun stem uitbrengen op een van de volgende goede doelen: Stichting Juconi, Edukans, Bio-Kinderrevalidatie, Red een kind, Dierenbescherming, Hondenbescherming, Stichting Wakker Dier, Mama Cash, Kindergeneeskundig Kankeronderzoek en Stichting Hulphond. De 10 doelen zijn aangedragen door de medewerkers van e-Matching.


- - -