Ingezonden persbericht


Databalance levert eerste IBM DS5000 in Benelux aan Nippon Express (Nederland) B.V. Nieuwe high-end storageserver IBM fundament voor centrale dataopslag van zeven Nederlandse vestigingen

Nieuwkuijk/Schiphol-Rijk, 7 oktober 2008 - Logistiek dienstverlener Nippon Express (Nederland) B.V. is de eerste organisatie in de Benelux, die gebruik gaat maken van de nieuwe IBM DS5000-SAN. Wereldwijd is het de derde levering van deze in september 2008 gelanceerde high-end storageserver. IBM Business Partner Databalance implementeert de oplossing, terwijl distributeur ETC verantwoordelijk is voor levering, adviesondersteuning en support op configuratievlak. Aanleiding voor de aanschaf is de migratie bij Nippon Express (Nederland) B.V. naar een Citrix-omgeving. Hiervoor is een SAN met grote capaciteit nodig, die eveneens zware applicaties als VMware ondersteunt. IBM DS5000 bleek aan deze eisen te voldoen.

Het van oorsprong Japanse Nippon Express is een internationale logistieke dienstverlener die vanuit 382 vestigingen actief is in 37 landen. Ruim 16.000 medewerkers leveren buiten Japan uiteenlopende diensten: van pakketverzendingen via land, lucht en zee tot en met (internationale) verhuizingen. Om deze processen in goede banen te leiden, zijn betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de IT-infrastructuur onontbeerlijk. Nippon Express (Nederland) B.V. heeft mede om deze reden besloten om te standaardiseren op IBM.

Nippon Express (Nederland) B.V. startte enige tijd terug met een project om het werkplekbeheer en de dataopslag van zeven Nederlandse vestigingen via Citrix te centraliseren op het hoofdkantoor in Schiphol-Rijk. Bovendien is Nippon Express (Nederland) B.V. van plan om in de toekomst ook POWERblades in te zetten. Databalance en ETC adviseerden de IBM DS5000. Deze krachtige high-end storageserver is de zevende generatie van IBM storageservers en biedt maximale prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

"De keuze voor de IBM DS5000 is duidelijk een strategische", zegt Arie Speelman, hoofd ICT van Nippon Express (Nederland) B.V. "Buiten het feit dat we behoefte hebben aan een grote storagecapaciteit, wilden we ook een server aanschaffen, waar we de komende jaren mee uit de voeten kunnen. Gezien de plannen voor IBM POWERblades, is de IBM DS5000 de juiste keuze. Ook bij ons groeit de hoeveelheid data, mede door de strengere bewaarplicht. Dankzij de schaalbare opslagcapaciteit zijn we met de IBM DS5000 klaar voor de toekomst."

"De primeur van de eerste levering van de IBM DS5000 in de Benelux is een gezamenlijke inspanning van Databalance, IBM en ETC", zegt Cindy Vermeulen, Sales Consultant bij Databalance. "Databalance heeft de huidige situatie en de toekomstwensen van Nippon Express (Nederland) B.V. in kaart gebracht en op basis daarvan een advies op maat gemaakt. ETC heeft ons ondersteund op het gebied van configuratie en met technische kennis over IBM oplossingen. Dit heeft geresulteerd in een succesvol project."

Nippon Express (Nederland) B.V.
Nippon Express (Nederland) B.V. is onderdeel van het Japanse Nippon Express, een van de grootste logistieke dienstverleners in de wereld.

Ingezonden persbericht