Ingezonden persbericht


Software AG introduceert CentraSite ActiveSOA voor SOA-governance

Combinatie van CentraSite en Infravio X-Registry verbetert ROI van SOA aanzienlijk

Amsterdam, 7 oktober 2008 - Software AG introduceert CentraSite ActiveSOA, een oplossing voor SOA-governance en het beheren van de SOA-levenscyclus. CentraSite ActiveSOA is ontworpen om organisaties te helpen bij het succesvol uitvoeren van hun SOA-strategie. Dit is mogelijk doordat bij het ontwikkelen van CentraSite ActiveSOA gebruik is gemaakt van de ervaringen die zijn opgedaan bij veel succesvolle implementaties. Ook kunnen veel taken en handelingen nu geautomatiseerd worden uitgevoerd en is een groot aantal nieuwe hulpmiddelen en functies toegevoegd.

CentraSite ActiveSOA is ontworpen om de ROI die wordt behaald met SOA te versnellen en te verbeteren. Organisaties kunnen met deze oplossing besparen op ontwikkeltijd en -kosten, hun administratieve werkzaamheden minimaliseren en de time-to-market en snelheid van reageren verbeteren. De oplossing maakt het makkelijker om SOA-middelen als services, policies, processen en regels te vinden, catalogiseren, beheren en hergebruiken. Bovendien beschikt de interface over een configureerbare Web 2.0-stijl, die voor gebruikers eenvoudig te hanteren is.

CentraSite ActiveSOA is ontstaan uit de integratie van Software AG's CentraSite Enterprise en CentraSite Governance (voorheen bekend onder de naam webMethods Infravio X-Registry). Door deze integratie kunnen gebruikers van de CentraSite Enterprise Edition nu gebruik maken van door events geïnitialiseerde policies, een voorziening die al beschikbaar was in het voormalige webMethods Infravio. Tegelijkertijd kunnen gebruikers van de huidige Governance Edition profiteren van de rijke functionaliteit voor het modelleren van metadata en de beheerfunctionaliteit die het CentraSite-platform kenmerkten. Bovendien zijn nieuwe functies toegevoegd voor het vereenvoudigen, stroomlijnen en uitbreiden van SOA-governance en het beheren van de levenscyclus van services.

De belangrijkste nieuwe kenmerken van CentraSite ActiveSOA zijn:


* Afstemmen van de levenscyclus - Gebruikers kunnen gedurende de gehele levenscyclus de prestaties en status van alle SOA-gerelateerde middelen - zoals services, processen, policies en regels - op eenvoudige wijze definiëren en volgen. Dit gebeurt door middel van artefacten zoals schema's en documentatie. CentraSite zorgt ervoor dat de juiste policies op ieder moment in de levenscyclus worden afgedwongen. De oplossing staat toe dat SOA-policies zijn ingebouwd binnen de bestaande methodologieën voor softwareontwikkeling. Hierdoor kunnen bedrijven de afstemming tussen het ontwerpen en ontwikkelen van SOA-gerelateerde middelen en de gewenste governance-processen en architectuurstandaarden aanzienlijk verbeteren.


* SOA-synchronisatie - De meeste SOA-implementaties bevatten sterk gedistribueerde en bovendien zeer heterogene omgevingen. Organisaties moeten daarom deze omgevingen met elkaar synchroniseren om naadloos services te kunnen delen en gebruiken. De nieuwe federation engine van CentraSite is in staat de metadata binnen verschillende repositories in meerdere domeinen te synchroniseren. Bovendien is synchronisatie met andere repositories die samenwerken met de governance-processen mogelijk. Denk aan Configuration Management DataBases (CMDB's) en versiebeheersystemen voor broncode. De CentraSite federation engine is bovendien 'pluggable'. Hierdoor kunnen adapters voor repositories van andere toeleveranciers eenvoudig worden ontwikkeld en toegevoegd. Ook is out-of-the-box ondersteuning voor op UDDI afgestemde repositories mogelijk.


* Command & Control - CentraSite ActiveSOA koppelt webMethods-technologie direct met de oplossingen van andere toeleveranciers en toepassingen voor het testen van SOA, run-time management en security. Hierdoor kunnen gebruikers gecentraliseerde opdrachten & besturing (command & control) uitvoeren voor gedistribueerde en heterogene SOA-omgevingen. Het gevolg hiervan is dat organisaties eenvoudig kunnen zien wat de impact van voorgestelde veranderingen van een service zijn. De interfaces leiden gebruikers door de meest algemene taken en helpen om te zoeken naar beschikbare hulpmiddelen.


* Automatiseren van governance - Smart Policy Provisioning maakt een geautomatiseerde vorm van gebruik mogelijk doordat policies op het gebied van ontwerp en run-time automatisch worden toegevoegd en toegepast aan SOA-gerelateerde middelen zonder enige handmatige interventie. Doordat het onderliggende metadata-model gemakkelijk kan worden uitgebreid, kunnen policies op eenvoudige wijze worden geconfigureerd. Voorgedefinieerde sjablonen stroomlijnen het instappen van nieuwe klanten voor services.

CentraSite ActiveSOA is gebouwd op een volledig geïntegreerde registry/repository en ondersteunt UDDI versie 3.0 (Universal Description, Discovery and Integration protocol) evenals een volledig uitbreidbare JAXR compliant (Java API for XML Registries) repository voor het onderhouden van metadata en policies.

###

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2007 boekte Software AG een omzet van 621 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Manager Benelux
Software AG
Eefje.bouwmans@softwareag.com
Telefoon 020 581 4100

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
aleksandra@eigen-zinnig.nl
Telefoon 06 24 24 56 79