Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vijfduizend euro voor beste zorgverlener die fysieke belasting op werkvloer vermindert Zes nominaties voor Ergocoach Award 2008

Zoetermeer, 7 oktober 2008

Er zijn dit jaar zes genomineerden voor de Ergocoach Award, die wordt uitgereikt op 28 oktober aanstaande tijdens de landelijke ErgocoachDagen van Project Ergocoaches. De jury heeft vandaag de nominaties bekend gemaakt.

De genomineerden voor de Ergocoach Award 2008 zijn Cobi van de Velde-de Jong (wijkziekenverzorgende bij Careyn Thuiszorg in Maassluis), het complete Ergoteam van Woonzorgcentra Flevoland, Gerry Boers (verzorgende bij Thebe Thuiszorg in Gilze en Alphen), Loes Notenbomer-Claus (verzorgende in Woon Zorgcentrum de Warrenhove te Drachten), Marco Knetsch (Wijkverpleegkundige bij de Stichting Activite te Leiderdorp), en Johan Poort (seniorverpleegkundige in het Universitair Medisch Centrum Groningen).

Eind van deze maand zal duidelijk zijn wie van deze ergocoaches zich 'ergocoach van het jaar' mag noemen. Naast de stemmen van de vakjury tellen ook de stemmen van de bezoekers van www.ergocoaches.nl. Deze vormen het vijfde jurylid.

De Ergocoach Award wordt dit jaar voor het eerst toegekend aan een ergocoach die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt om de gevolgen van fysieke belasting in de zorg te verminderen. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Project Ergocoaches en bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro, te besteden aan preventie van fysieke belasting in de zorg.

Annemarie Klaassen, voorzitter van de Ergocoach Award-commissie is verheugd over de kwaliteit van inzendingen, vooral omdat het de eerste keer is dat deze prijs wordt uitgereikt. "Het was fantastisch om zoveel waardering voor ergocoaches te zien en te lezen over het enthousiasme en de inzet van deze zorgverleners. Het is duidelijk dat de aandacht voor fysieke belasting in de zorg leeft dankzij de inzet van ergocoaches".

Alle genomineerden winnen twee kaarten voor de ErgocoachDagen die op 27 en 28 oktober worden gehouden in Nieuwegein.

Voor meer informatie over de Ergocoach Award kunt u contact opnemen met

Annemarie Klaassen
Projectleider Project Ergocoaches
Tel 079-3230319
Email a.klaassen@regioplus.nl
www.ergocoaches.nl