Cap Gemini Nederland


PERSBERICHT

Utrecht, 7 oktober 2008

Logistieke dienstverleners spelen een belangrijke rol bij de integratie, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de supply chain Capgemini, het Georgia Institute of Technology, Oracle en DHL publiceren de dertiende jaarlijkse Third Party Logistics Study

Op 6 oktober jl. heeft Capgemini, in samenwerking met het Georgia Institute of Technology, Oracle en DHL een uitgebreid onderzoek gepubliceerd naar de huidige stand van zaken op het gebied van logistieke outsourcing. Het onderzoek is gebaseerd op een enquête onder 1644 logistiek managers uit Noord-Amerika, Europa, Azië en de Stille Oceaan en Latijns-Amerika en bevat de volgende belangrijke conclusies:
* Volgens 98% van de logistiek managers zijn groene supply chain initiatieven essentieel voor het succes van bedrijven in de toekomst; toch is de meerderheid niet bereid extra te investeren in het 'opgroenen' van de supply chain.
* Diefstal van materiële goederen blijft het belangrijkste veiligheidsprobleem. Maar het veranderende handelsklimaat betekent dat bedrijven ook aandacht moeten besteden aan andere oorzaken van supply chain-verstoring, van diefstal van intellectueel eigendom en natuurrampen tot het sluiten van havens en knoeien met producten.
* Aan de basis van duurzaamheid en betrouwbaarheid staan sterke relaties tussen de verschillende partijen van de supply chain, die ontstaan door geïntegreerde systemen en diensten. Door middel van bewuste pogingen om solide relaties op te bouwen met logistieke leveranciers, op basis van gedetailleerde contracten en metrieke stelsels, kunnen bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen realiseren, evenals kortere bestelcycli, betere klantenservice en een verbeterde bedrijfsefficiëntie.

Hoewel het onderzoek toont dat 3PL's en hun gebruikers vinden dat de kosten die gepaard gaan met het creëren van een veiliger, geïntegreerde en milieuvriendelijke supply chain moeten worden gedeeld, blijft er verzet bestaan tegen samenwerking en verwacht men dat de kosten uiteindelijk door de klant betaald zullen worden.

Groene supply chain
Bedrijven vinden bijna unaniem dat initiatieven voor groenere supply chains, zoals lokaal aankopen, belangrijk zijn, maar over het algemeen weten ze niet hoe ze een duurzamer beheer van de toeleveringsketen moeten aanpakken. Bedrijven moeten echter maatregelen gaan nemen, voor het te laat is. Uit het onderzoek blijkt dat het 'opgroenen' van de supply chain steeds grotere gevolgen zal hebben voor netwerkontwerp, gebruikte vormen van transport, selectie van apparatuur, bedrijfsprocessen, gedrag en de balans. Toch geven maar weinig gebruikers aan dat groene capaciteiten beslissende factoren voor hen zijn bij het kiezen voor een 3PL-partner. Slechts 46% van de respondenten gaf aan dat de gevolgen van bevoorradingsoperaties voor het milieu een factor van belang is bij het selecteren van een 3PL. Samenwerking staat bovenaan; pas wanneer de bron en gevolgen van emissies nauwkeurig kunnen worden vastgesteld, kunnen 3PL's en hun klanten verantwoordelijk worden gehouden en zal de supply chain milieuvriendelijker worden.

'3PL's en hun klanten moeten open zijn over verwachtingen en capaciteiten, als zij innovatieve manieren willen vinden om de veiligheid en het groene karakter van de supply chain te verbeteren' aldus Hans Hickler, directeur van DHL Global Customer Solutions.'Als bedrijven samenwerken met 3PL's, zijn beide partijen vaak weinig bereid gangbare procedures te leren, gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen en de opbrengsten ervan te delen. Maar degenen die bereid zijn de relatie tussen 3PL en klant op een hoger plan te tillen, zullen profiteren van een efficiëntere supply chain, met als gevolg concurrentievoordelen en tevreden consumenten.'

Over het algemeen liggen de resultaten van de 3PL studie voor de Nederlandse markt in lijn met de Europese resultaten. Ten aanzien van het thema 'Green Logistics' is echter wel een afwijking met het wereldwijde gemiddelde te constateren als het gaat om hoe belangrijk men op dit moment een 'groene' supply chain vindt. 26% van de verladers geeft aan dit heel belangrijk te vinden, terwijl dit op een wereldwijde schaal 34% is. Ondanks het feit dat bij veel bedrijven nog onzekerheid bestaat over wat ze zouden kunnen doen en hoe bijvoorbeeld een carbon footprint gemeten kan worden, zijn Nederlandse klanten wel van mening dat het steeds belangrijker wordt om in beweging te komen.

Een betrouwbare supply chain
Hoewel 76% van de respondenten hun 3PL's betrouwbaar noemden, toont het onderzoek een kloof tussen de verwachtingen van de gebruikers van 3PL's en de mate van betrouwbaarheid die hun 3PL's kunnen bieden. Bedrijven maken zich steeds meer zorgen over de kosten om aan complianceverplichtingen te voldoen die tot doel hebben de aanvoerzekerheid te vergroten, met het oog op terroristische dreigingen. Door echter nauw samen te werken met 3PL's en de juiste processen op te zetten kunnen bedrijven aanzienlijke voordelen behalen waarmee ze kosten kunnen terugverdienen en de efficiëntie van de supply chain verbeteren.

'Hoewel het 3PL-plaatje lijkt op dat van vorig jaar, is duidelijk geworden dat een groene supply chain en een betrouwbare toelevering steeds belangrijker factoren worden voor het succes van een bedrijf', aldus Dennis Wereldsma, Global Leader van Capgemini's distributiesector. 'Aangezien compliance en regelgeving op het gebied van groener en veiliger handelen een steeds grotere rol spelen, kunnen 3PL's en gebruikers die groener zijn en betrouwbare leveringen bieden, een aanzienlijk marktvoordeel behalen.'

Geïntegreerde logistiek
Met samenwerking op het gebied van leveringen en logistieke integratie kunnen enorme voordelen worden behaald, maar dit lukt alleen als angst voor verlies van controle, zichtbaarheid, interne deskundigheid en angst om te afhankelijk te worden van een logistieke dienstverlener kunnen worden losgelaten. Door middel van uitgebreide overeenkomsten over het serviceniveau die kosten en risico's in balans houden en 3PL's die investeren in hun eigen dienstverlening, zullen bedrijven de resultaten zien van zo'n nauwe samenwerking. Door samen met 3PL's technologieën te gebruiken op basis van open standaarden, die integratie mogelijk maken, kunnen bedrijven flexibeler worden, hun kosten verlagen en hun banden met 3PL's versterken.

Dr. John Langley van het Georgia Institute of Technology herhaalt dat 'de belangrijkste gezamenlijke uitdaging ligt in het aangaan en laten groeien van succesvolle samenwerkingsverbanden tussen gebruikers en verleners van logistieke diensten. Als één van de partijen niet betrokken is, wordt het moeilijk de supply chain groener en betrouwbaarder te maken. Meer dan driekwart van 3PL-gebruikers vindt consolidatie, routebepaling en vervoersvorm de belangrijkste diensten waarmee 3PL's kunnen bijdragen aan groenere strategieën. Toch geeft slechts 31% van hen aan dat hun 3PL's hier op dit moment mee bezig zijn.'

Tenslotte is ook technologie een hoge prioriteit voor 3PL-gebruikers. 3PL's blijven 'web-enabled communications', 'visibility tools', opslag- en distributiebeheer en het beheer en de uitvoering van transport uitbesteden. De kloof tussen verwachting en prestatie op het gebied van IT is echter niet verdwenen en slechts 38% van de respondenten gaf aan tevreden te zijn met de IT-diensten van hun 3PL-leveranciers.

'De kloof tussen de verwachtingen van klanten en de huidige IT-capaciteiten van 3PL's is een aanzienlijke uitdaging voor de sector', aldus Jon Chorley, Vice President Product Strategy bij Oracle. '3PL's moeten hun applicaties en IT-infrastructuur standaardiseren en moderniseren, zodat zij de markt innovatieve, herhaalbare en kostenbesparende diensten kunnen bieden. Dit geldt met name voor groene supply chains en betrouwbaarheid van de supply chain, waar IT-technologie veel verschil kan maken.'

EINDE PERSBERICHT