Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Oktober 2008

Toon je ware karakter en laat Nederland lachen!
Spraakmakende Sonnema Comedy Tour zoekt
nieuw Nederlands talent

Gezegend met een flinke dosis karakter en scherpe humor? Dan wordt dit jouw jaar! Tot en met mei 2009 zoeken Sonnema en Comedy Café Amsterdam met de Sonnema Comedy Tour naar nieuw Nederlands stand-up comedy talent.

De Sonnema Comedy Tour tourt van september 2008 tot en met mei 2009 langs de vijftien grootste studentensteden. Door deze tour wil Sonnema stand-up comedy naar een hoger niveau brengen. In steden als Nijmegen, Amsterdam en Groningen brengt de Sonnema Comedy Night de beste professionele comedians in de leukste horecalocaties. Daarnaast kan ieder comedy talent, op de Sonnema Comedy Talent Night, laten zien of hij of zij hét nieuwe Nederlandse comedy talent is! Door deel te nemen aan de Sonnema Comedy Talent Night maken de 'komieken in de dop' kans op een jaarcontract bij Comedy Café Amsterdam.

Heb jij karakter en scherpe humor?
Voor de Sonnema Comedy Talent Nights hebben reeds diverse voorrondes plaats gevonden, maar aanstormend stand-up comedy talent kan zich nog altijd inschrijven(1). Doorstaan de talenten de voorrondes dan worden zij ingedeeld om op te treden tijdens één van de Sonnema Comedy Talent Nights. Per avond zal er één publiekswinnaar zijn, die een wildcard wint voor één van de twee wildcardshows. De twee winnaars van de wildcardshows gaan door naar de halve finale. Tijdens de Sonnema Comedy Talent Nights kiest de jury tien winnaars die doorgaan naar de twee halve finale shows. De zes beste stand-up comedians uit deze shows gaan door naar de grote finale die donderdag 14 mei 2009 in de Amsterdamse club Panama plaatsvindt. De winnaar wint het gewilde jaarcontract bij Comedy Café Amsterdam.

Jeffrey Spalburg en Harry Glotzbach
Voor stand-up comedy zijn karakter, creativiteit en uiteraard een flinke dosis humor vereist. De professionele comedians Jeffrey Spalburg en Harry Glotzbach weten daar alles van en zijn de trotse ambassadeurs van de Comedy Tour. Zij zijn op zoek naar comedy talenten die hun eigen 'minutes of fame' willen beleven en van half november 2008 tot en met half mei 2009 willen strijden voor de gewilde hoofdprijs.

Achtergrondinformatie

Sonnema Home of Comedy
Sonnema wil stand-up comedy naar een hoger niveau brengen en presenteert daarom Sonnema Home of Comedy. Een platform waarin het merk stand-up comedy stimuleert en upcoming comedy talenten ondersteunt. Het platform Sonnema Home of Comedy startte op 1 september en zal uitgroeien tot dé plek voor stand-up comedy in Nederland. Aansprekend onderdeel van het platform is de Sonnema Comedy Tour. Op de website van Sonnema Home of Comedy www.sonnema.nl vindt men informatie over alle deelnemende comedians en talenten, tourinformatie, nieuws, comedy-tips, online comedy workshops, filmpjes van profs & talenten en achtergrondinformatie over de Sonnema Comedy Tour.

Uitnodiging (

Ingezonden persbericht