NOVA

07-10-2008

De week van Wouter Bos
Banken en spaartegoeden worden gered, overleg na overleg gevoerd. Voor minister van Financiën Wouter Bos, was het zijn week. In Nederland geprezen als crisismanager, in België verguisd als de man die mede-verantwoordelijk is voor het ten grave dragen van Fortis. In NOVA vanavond een gesprek met Wouter Bos, over het gebrek aan een gemeenschappelijke Europese aanpak, de toekomst van Fortis en ABN AMRO en zijn visie op de afgelopen dagen.

Liquidaties in Amsterdam
Tot nog toe leefde het idee dat liquidaties in de Amsterdamse onderwereld professioneel worden uitgevoerd en daarom niet kunnen worden opgelost. Maar justitie hoopt daar donderdag verandering in te brengen. Vijf mannen staan dan terecht, verdacht van de moord op de Amsterdamse café-eigenaar Thomas van der Bijl. Als opdrachtgever van de moord wordt de naam van Willem Holleeder genoemd. NOVA maakte op basis van het strafdossier een reconstructie.

Afghanistan, 7 jaar later
Vandaag is het zeven jaar geleden dat de Amerikaanse en Britse luchtmacht hun bombardementen in Afghanistan startten op bases van de Taliban en al-Qaida. De operatie 'Enduring Freedom' luidde het begin in van de 'oorlog tegen het terrorisme'. Maar wat heeft de operatie het land de afgelopen jaren gebracht?

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Kredietcrisis en de gevolgen voor de economie
Banenplan: 'zo eenvoudig kan het'


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht