PERSBERICHT

Dubbel jubileum voor loopgroep Popos

DENEKAMP ­ Loopgroep Popos viert een dubbel jubileum tijdens het komende carnavalsseizoen. Popos bestaat in 2009 22 jaar én doet voor de elfde keer mee aan de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal.

Popos begon in 1988 als loopgroep. Twee keer jubileum dus en dat moet gevierd worden. Het thema van de loopgroep staat daarom in het teken van feest. De start van het jubileumjaar werd tijdens de laatste vergadering gevierd met twee Popostaarten. Popos-leden Truus Fransen en Marietje Beld hadden de eer de taarten aan te mogen snijden.

Popos is een afkorting voor Partners Oud-Prinsen Oud-Secretarissen. Het gaat hier om de partners van de hoogheden van carnavalsvereniging De Köttelpeer'n die in 2009 het 44-jarig jubileum viert. Hoewel Popos haar oorsprong heeft te danken aan De Köttelpeer'n, is het een zelfstandige loopgroep die de afgelopen 22 jaar al veel successen boekte tijdens de optochten. De dames doen dit jaar extra hun best, want een dubbel jubileum moet op feestelijke wijze worden gevierd. Misschien wel met een weer een succes op het optochtenlijstje.



Ingezonden persbericht