Politie IJsselland

|     |Wilp - Diefstal tropische vogels                          |
De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van tropische vogels uit een volière achter een woning aan de Rijksstraatweg in Wilp. De vogels werden weggenomen in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 oktober.

De volière was afgesloten. Men heeft het slot geforceerd en vervolgens ongeveer 30 felgekleurde en geringde vogeltjes weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 - 8844.

|     |Twello - Bij oudere dame bankpas aftroggelen              |
Van een 86-jarige inwoonster uit Twello werd maandag 6 oktober door twee onbekende mannen de bankpas ontfutseld en vervolgens werd er geld van haar rekening gepind. De politie is een onderzoek gestart.

Rond 13.15 uur werd bij de vrouw aangebeld bij haar woning aan de Dorpsdwarsstraat in Twello door twee mannen. Zij vertelden dat de vrouw geld terug zou krijgen van een waterleidingbedrijf en dat ze daarvoor haar rekeningnummer nodig hadden. De vrouw pakte haar pas voor het nummer. Nadat de mannen waren verdwenen bleek ook de bankpas verdwenen. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Geef nooit zomaar het rekeningnummer of een bankpas af.

|     |Zutphen - 13-jarig meisje van de fiets gereden            |
Een 13-jarig meisje uit Zutphen is maandag 6 oktober gewond geraakt nadat ze door een onbekend gebleven automobilist werd aangereden. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Het meisje fietste rond 14.30 uur via de Emmerikseweg in de richting van de rotonde met de Laan naar Eme. Terwijl het meisje de rotonde op wilde fietsen stopte een auto met daarin ongeveer 4 personen, die aangaven dat ze door kon fietsen. De fietsster had zowiezo voorrang. Op het moment dat ze langs de auto fietste gaf de bestuurder gas en reed het meisje aan. Hierbij is ze hard gevallen. De auto, groen van kleur, is met hoge snelheid verder gereden via de Laan naar Eme in de richting van de Den Elterweg. Het meisje werd opgevangen door een passerende fietser, die de bestuurder van de auto nog naschreeuwde dat hij moest stoppen. Deze fietser heeft vervolgens het meisje thuisgebracht. Het meisje is met haar moeder naar het ziekenhuis gegaan, waar bleek dat ze een zwaar gekneusde pols, kneuzingen aan haar been en een hersenschudding had opgelopen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. De politie wil name graag in contact komen met de fietser die zich over het meisje ontfermd heeft. Men kan bellen naar 0900 - 8844.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --