KAS BANK

KAS BANK: geen exposure op Fortis Holding

Persbericht 7 oktober 2008

Vanwege de voortdurende onrust op de financiële markten maakt KAS BANK heden bekend dat er geen sprake is van enige exposure op Fortis Holding (België). KAS BANK is geen aandeelhouder en bezit geen obligaties of andere posities in Fortis Holding. KAS BANK is ook niet betrokken bij money markets instrumenten van Fortis. Evenmin bestaat er een securities lending relatie. De clearing en settlement dienstverlening van KAS BANK heeft uitsluitend betrekking op Fortis Nederland, waarvan de Nederlandse Staat sinds kort enig aandeelhouder is.

De solvabiliteit van KAS BANK (BIS ratio) bedraagt per ultimo september circa 15%. Dit is ruim boven de externe doelstelling van 12,5%. De liquiditeit bevindt zich ruim boven de norm van De Nederlandsche Bank. Per ultimo september is de liquiditeit nagenoeg op hetzelfde niveau als per ultimo juni, zoals vermeld bij de halfjaarcijfers van KAS BANK.

Ga hier naar de uitgebreide update met maatregelen die KAS BANK getroffen heeft naar aanleiding van de situatie op de financiële markten.

Copyright © 2008 KAS BANK N.V. Alle rechten voorbehouden