Cuba gastland op kleurrijke Vakantiebeurs 2009 Publicatiedatum: 07-10-2008

Persbericht
Utrecht, 7 oktober 2008

,,De Vakantiebeurs 2009 heeft veel nieuws te bieden. Allereerst met het overkoepelende thema 'Kleurrijk', dat de diversiteit aangeeft van de beurs, van de vele bestemmingen, verrassingen, performances en attracties die op het menu staan'', zegt de nieuwe projectmanager Bart Strijker, opvolger van Gerben Hardeman die de afgelopen drie edities van de Vakantiebeurs met veel succes over het voetlicht bracht. Prikkelend subthema van de komende editie van 's werelds grootste consumentenreisbeurs: 'Meet the locals''. De Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari 2009 in de Jaarbeurs Utrecht.
Bart Strijker: ,,Wij zijn zeer positief. De verwachting is om uit te komen op ten minste 1600 exposanten met tal van nieuwe partijen. Met nog drie maanden te gaan hebben exposanten al 97% van de 80.000 vierkante meter expositieruimte, vergelijkbaar met zestien voetbalvelden, verkocht of in optie genomen''.

Gastland Cuba
De Vakantiebeurs is voor de bezoekers het vertrekpunt voor een volgende bestemming, met uit de eerste hand actuele informatie van mensen uit de vakantielanden zelf en de mogelijkheid om ter plekke te boeken. Op het programma staan weer de succesvolle Themaroutes, de Luxury Travel Evening en Dance and Taste around the World, een avond met wereldse gerechten en muziek met als afsluiter de Caribbean Afterparty. Daarnaast heeft Bart Strijker tal van nieuwe activiteiten in voorbereiding. ,,Zo zal voor het eerst op de Vakantiebeurs een gastland zich prominent aan de bezoekers presenteren. De primeur is voor Cuba, dat groots zal uitpakken'', voorspelt de projectmanager.

Zuid-Afrika Paviljoen
Nog een primeur is het Zuid-Afrika Paviljoen. ,,Het land is al uitermate populair bij Nederlanders en die trend zal zich voortzetten wanneer Oranje meedoet aan het WK voetbal dat in juni en juli 2010 in tien Zuid-Afrikaanse stadions wordt gespeeld. De echte voetbalfan komt volop aan zijn trekken op het WK, maar Zuid-Afrika heeft veel meer te bieden dan voetbal alleen om vakantiegangers te amuseren''.

Kidsroute
,,Een van de nieuwe themaroutes is de Kidsroute, een expeditie over de beursvloer voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar. De route leidt de toekomstige vakantieganger langs spannende en uitdagende stands waar voor deze jonge reizigers iets te doen, zien, krijgen of ontdekken is''. Nog meer nieuws: een wedstrijd reisverhalen door reizigers, voor reizigers en met een headset te beluisteren op de beurs. Ook kookworkshops en fotoworkshops: ,,Binnen een half uur ben je in staat een werelds gerecht te maken. Liefhebbers van fotografie worden de finesses bijgebracht van het maken van een mooie digitale opname als prachtige vakantieherinnering''.

Beleef Nederland
,,Op veler verzoek staat Beleef Nederland weer op het programma'', vervolgt Bart zijn vooruitblik. ,,Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen heeft een belangrijke inbreng bij de presentatie van al het moois dat het eigen land te bieden heeft. Vooral de Waddeneilanden zullen dit keer opvallend aanwezig zijn. Beleef Nederland wordt komend jaar extra aantrekkelijk voor jonge gezinnen''.

Cruisepaviljoen
,,Alle vertrouwde landen, dichtbij en ver weg, zijn weer van de partij op de Vakantiebeurs, de luchthavens en het Cruisepaviljoen, dubbel zo groot als vorig jaar. De nieuwe landen vinden we onder andere terug bij het CBI, het Centraal Bureau Import uit ontwikkelingslanden, onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Ook kunnen beursbezoekers tijdens vakantieveilingen, een initiatief van de online uitgever van reisaanbiedingen Inpakken en Wegwezen, weer bieden op prachtige prijzen en zo zelf de prijs van hun vakantie bepalen.

Wereld aan je voeten plein
De Vakantiebeurs is niet compleet zonder het 'Wereld aan je voeten plein' , met doorlopend dans en muziek, presentaties over landen en bestemmingen. Rond dit gezellige hart van de beurs kan worden genoten van overheerlijke internationale gerechten en alvast in de juiste vakantiesfeer komen.

Voorverkoop
Vanaf november kan met korting een kaartje worden gekocht in de voorverkoop op www.vakantiebeurs.nl. Entree is dan slechts ¤ 12 (i.p.v. 17,50 dus ¤ 5,50 korting) en aansluiten bij de kassa behoort tot het verleden want bezoekers kunnen meteen de beurs op.
Ook tijdens de beurs kunnen online kaarten worden besteld voor ¤ 14,50 dus met ¤ 3,00 korting. Het is ook mogelijk om een kaartje in de voorverkoop aan te schaffen via www.anwb.nl of bij een van de ANWB-kantoren.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2009 zijn van woensdag 14 januari t/m zondag 18 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 16 januari van 10.00 tot 22.00 uur.

Noot voor de redactie (