Ingezonden persbericht


Onderwerp: agenda van representatieve activiteiten College van B&W van Rijswijk

Rijswijk, 7 oktober 2008
X = aanvulling/mutatie

Deze agenda bevat een aantal voorlopig vastgestelde representatieve activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk. Datum en inhoud kunnen nog gewijzigd worden. Is dit het geval, dan worden die wijzigingen in de volgende weekagenda verwerkt. Mocht er tussentijds twijfel ontstaan of een bepaalde handeling al of niet zal doorgaan, stelt u zich dan even in verbinding met Communicatie gemeente Rijswijk, (070) 326 18 89/18 90 of (06) 23 89 89 06.

X Op zaterdag 11 oktober om 10.00 uur opent burgemeester Ineke van der Wel de Landelijke Politie Dag in Rijswijk. Aan deze politiedag doen zeventien bureaus in de regio mee en staat in het teken van 'Werving'. De festiviteiten vinden plaats rond het bureau aan de Treubstraat en ook op het naastgelegen schoolplein van het IMC.

Op zaterdag 11 oktober om 13.00 uur verrichten de wethouders Jos Bolte (welzijn) en Dick Jense (sport) de openingshandeling voor het nieuwe welzijnscentrum bij het al bestaande Sportcentrum De Schilp aan de Schaapweg 6. Deze feestelijke opening gaat gepaard met vele sportieve- en creatieve activiteiten in en rond het nieuwe 'Sport- en Welzijnscentrum De Schilp'. In het welszijnscentrum zijn de kinderopvangorganisaties EigenWijs en skon ondergebracht. Welzijn Rijswijk verplaatst haar wijkcentrum Plexat naar dit nieuwe onderkomen. Na de toespraken van de wethouders spreken kort de drie vertegenwoordigers van de betrokken organisaties, te weten Hester Muntslag van Kinderopvang EigenWijs, Riné van Dingstee van skon kinderopvang en Kees Krouwel van Welzijn Rijswijk. Bij de opening van het welzijnscentrum wordt ook de naam bekend gemaakt van de nieuwe playground (uitslag van prijsvraag). Een apart persbericht over de officiële opening van het nieuwe welzijnscentrum is u al toegestuurd.

X Op dinsdag 14 oktober om 12.30 uur geeft wethouder Wim Mateman tijdens een persconferentie een uitvoerige toelichting op de conceptbegroting 2009. Tijdens de persconferentie in de trouwzaal (begane grond stadhuis Rijswijk) zijn ook de overige leden van het Rijswijkse college van B&W aanwezig voor het geven van een toelichting op hun specifieke beleidsterrein en voor het beantwoorden van vragen.

X Op vrijdag 17 oktober is wethouder Jos Bolte aanwezig bij de officiële lancering van de Stichting Rondom Mantelzorg. Dit zal gebeuren om 16.00 uur op de locatie Savallelaan 4 in Voorburg.

Op zondag 19 oktober om 15.00 uur opent wethouder Jos Bolte de tentoonstelling Archeologie in het Museum Rijswijk (Herenstraat 67).

---- --