Ingezonden persbericht


Persbericht

Smart Cooking LIGHT
Julius Jaspers nu op de lichte toer: kookboek met 'light' gerechten

Amsterdam - Julius 'Studio Bazar' Jaspers houdt in zijn nieuwe kookboek Smart Cooking Light niet alleen rekening met de door zijn lezers aan koken bestede tijd maar ook met hun gezondheid. De recepten voor Smart Cooking Light - 's middags zoveel mogelijk voorbereiden, zodat je 's avonds langer aan tafel kan zitten met je vrienden - staan nu helemaal in het teken van 'light'. "Ik geloof niet in diëten,'' zegt de bekende kookspecialist/kookboekenschrijver, "alles wat je afvalt komt er over het algemeen weer aan, en meer..... Waar ik wel in geloof is in goed, gezond en vooral lekker eten. Weinig vet, geen suiker en wat meer beweging, zodat wat je kwijt raakt aan kilo's er ook af blijft.''

Light
Julius heeft na 20 jaar koken en talloze activiteiten in de culinaire wereld dus het 'licht' gezien. Jaspers, één van de eigenaren van de Studio Bazar kookwinkels, bedacht ooit het vernieuwende fenomeen 'Smart Cooking'. Het principe is simpel: met Smart Cooking bereid je 's middags het diner voor en zit je 's avonds lang aan tafel met je gasten. Binnen vijf minuten, zonder stress, tover je een complete maaltijd op tafel. Smart Cooking is een groot succes en dagelijks toe te passen. En nu dus ook op basis van de 'light'-principes zoals uitgebreid beschreven in het nieuwe kookboek Smart Cooking LIGHT.

Jaspers: ,,Naarmate ik ouder word, merk ik dat het ongestructureerd in je mond stoppen van eten en drinken niet ideaal is. Ik kom per jaar een paar kilo aan, wat over 20 jaar gezien natuurlijk gigantisch oploopt. Ik krijg pijn in mijn onderstel, krijg mijn schoenen bijna niet meer dicht, mijn kinderen skiën me eruit, kortom ik ga me steeds slechter voelen.'' Voor de lekkerbek/kok/schrijver was dat een belangrijke reden om het roer om te gooien. Jaspers: ,,Want voel ik me zeker zo ongelukkig met niet lekker eten, dus ben ik me gaan verdiepen in gezond eten met een lekkere smaak. Discipline, tussen de oren, ik ken alle verhalen, en was er aan het begin van de productie van dit boek dan ook helemaal klaar mee. Wijnschrijver Harold Hamersma levert weer adviezen over wat er in het glas moet bij de gerechten. Désirée Fouarge (diëtiste) en Dennis Brandsma (fotografie) hebben hun medewering aan het nieuwe boek verleend.

Smart Cooking LIGHT, 352 pagina's, rijk geïllustreerd, hardcover, prijs ¤ 29,50.

Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers. Tevens is deze kok een van de eigenaars van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen. Eten heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. In één van zijn boeken zegt hij hierover: "Begonnen als zondagskok in een bejaardentehuis, toen als vakantiekracht in Restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel, om vervolgens via café de Sproeier en het Hof te besluiten om voor mijzelf te beginnen. Na vele diners, borrels, feesten en recepties besloot ik mij in Amsterdam te vestigen als traiteur. Na tien jaar verkocht ik beide zaken en startte ik bij Studio Bazar, het levenswerk van mijn moeder. Een bedrijf, dat ik nu samen met mijn zuster Rooslinde run. Rode draad door deze carrière was altijd mijn voorliefde voor lekker én gezellig eten. Vandaar Smart Cooking. Ik weet zeker dat ik hier veel mensen een plezier mee doe." www.studiobazar.nl