Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuws uit het college

Datum: 7-10-2008

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten. Op vrijdag 3 oktober en dinsdag 7 oktober heeft het college onder andere de volgende besluiten genomen:

3 oktober 2008
Verbeterd bouwplan Bongerd-Schenkel
Het college heeft naar aanleiding van de kritiek van bewoners op het bouwplan Bongerd Schenkel in januari 2007, een aantal aspecten in dit bouwplan aangepast.

Het gaat om drie aspecten. Ten eerste komt er bij Bongerd geen hoge toren van 13 verdiepingen, maar drie lage torens van zeven verdiepingen. Ten tweede komen er bij de woontoren in Schenkel betere parkeervoorzieningen. Zo kunnen bewoners parkeren op eigen terrein in de toren en naast de toren. En tot slot wordt het buurthuis De Wel verplaatst naar Bongerd en krijgt een eigen gebouw. Op die manier staat het buurthuis centraler in de wijk. Een groot bijkomend voordeel van de verplaatsing van het buurthuis is dat er meer ruimte ontstaat voor parkeren bij de woontoren Schenkel.

Het bouwplan Bongerd-Schenkel is een woningbouwproject met twee delen: Bongerd en Schenkel. Er komen in totaal 148 woningen. Op locatie Bongerd komen 60 woningen, op locatie Schenkel een woontoren van 16 verdiepingen met 88 woningen. Het verbeterde bouwplan wordt besproken in de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 15 oktober 2008 en de daarop volgende raadsvergadering.

7 oktober 2008
College teleurgesteld over afwijzing bouwplan Reviustoren

Het Capelse college is teleurgesteld over de afwijzing van het bouwplan Reviustoren door de gemeenteraad. Het college wacht de uitkomsten af van het door de coalitiepartijen aangekondigde beraad.

Het project Reviustoren "A Capella" is door de Capelse gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van maandag 6 oktober afgewezen. Zeventien raadsleden stemden tegen de komst van de flat en veertien raadsleden stemden voor.

Het woningbouwproject was gepland aan de Reviusrondeel/Capelse plein. In de toren zouden in totaal 109 appartementen komen verdeeld over 23 verdiepingen. Van de 109 appartementen zouden er 69 bestemd zijn voor starters.



Gemeente Capelle a/d IJssel