Ingezonden persbericht


REMIXALBUM MIRROR'S EDGE IN NOVEMBER DIGITAAL VERKRIJGBAAR

Top-dj's als Benny Benassi, Paul van Dyk en Junkie XL remixen 'Still Alive' van Zweedse popster Lisa Miskovsky

SCHIPHOL-RIJK - 7 oktober 2008 - DICE, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), kondigde vandaag de wereldwijde release aan van een remixalbum van het langverwachte Mirror's Edge(TM). Het album wordt digitaal uitgebracht op 13 november, tegelijk met de game. Naast de titelsong 'Still Alive' van de Zweedse ster Lisa Miskovsky bevat het album remixes van populaire artiesten als Benny Benassi, Paul van Dyk, Junkie XL, Teddybears en Armand Van Helden.

"Een baanbrekende videogame vraagt om een net zo grensverleggende soundtrack", zegt Steve Schnur, directeur wereldwijde muziek en marketing van EA. "De totstandkoming van dit nummer was heel ongebruikelijk. We hebben een aantal van de beste remixers een album laten maken dat niet alleen grenzen en genres overstijgt, maar ook een nieuwe definitie geeft aan de manier waarop geweldige nieuwe muziek de wereld bereikt."

Still Alive werd exclusief opgenomen voor Mirror's Edge en is geschreven en geproduceerd door Rami Yacoub en Arnthor Birgisson. Zij zijn verantwoordelijk voor vele hits van onder meer Pink, Britney Spears en Kelis. Het nummer werd gezongen door Lisa Miskovsky, die internationaal veel lof oogstte met haar naar zichzelf vernoemde debuutalbum en het vervolgalbum Fallwater. Ze sleepte meerdere prestigieuze Zweedse muziekprijzen in de wacht, waaronder Beste Nieuwe Artiest, Beste Vrouwelijke Artiest en Artiest van het Jaar.

"Toen we de mogelijkheid kregen om met Lisa, Rami en Arnthor te werken, die trouwens allemaal fanatieke gamers zijn, wisten we dat we iets unieks in handen hadden", voegt Magnus Walterstad, geluidsregisseur van DICE toe. "Met Still Alive hebben we een soundtrack gemaakt die ook zonder Mirror's Edge op eigen benen kan staan, maar die bovendien de emoties van de spelervaring goed weergeeft."

De volledige tracklist van het Mirror's Edge Remix ALBUM vind je hieronder:

ARTIEST
NUMMER
Lisa Miskovsky
Still Alive - Mirror's Edge soundtrack
Benny Benassi
Still Alive - Remix
Junkie XL
Still Alive - Remix
Paul van Dyk
Still Alive - Remix
Teddybears
Still Alive - Remix
Armand Van Helden
Still Alive - Remix

"Het is een fantastisch nummer van een geweldige nieuwe artiest", zegt Terry McBride, algemeen directeur van EA's labelpartner Nettwerk Music Group. "De remixers waren stuk voor stuk enthousiast over het nummer zelf en over de manier waarop games en muziek nog verder verweven raken. Ons hele wereldwijde marketingteam werkt keihard om hier een ongeëvenaarde digitale release van te maken."

In het revolutionaire eerstepersoons actieavontuur Mirror's Edge kruip je vanaf het eerste moment in de huid van Faith. Deze moderne heldin doorkruist op duizelingwekkende hoogtes de stad, deelt rake klappen uit, achtervolgt haar vijanden op hoge snelheid en lost uitdagende puzzels op. Mirror's Edge is recentelijk verkozen tot 'Beste Xbox 360-game' op de GC Developers Conference in het Duitse Leipzig. Ook is het door IGN verkozen tot 'Beste actiegame' en door gamesrecensenten bestempeld als 'Beste originele game' van de in juli gehouden Electronic Entertainment Expo (E3).

Mirror's Edge wordt ontwikkeld door EA Digital Illusions CE AB (DICE) in het Zweedse Stockholm. De game wordt uitgebracht voor het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem en het Xbox 360® videogame- en entertainmentsysteem. Mirror's Edge is door PEGI geschikt bevonden voor spelers van 16 jaar en ouder. Ga naar www.electronicarts.nl, www.dice.se of www.mirrorsedge.com voor meer informatie over EA DICE of Mirror's Edge.

###

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle (TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2008 boekte EA een omzet van 3,67 miljard dollar en had het bedrijf 27 titels waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mirror's Edge is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van EA Digital Illusions CE AB. 'PlayStation' en 'PLAYSTATION' zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep worden onder licentie gebruikt. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Contactpersonen:
Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR
071 5680028
ea@pridepr.nl