Gemeente Winterswijk


Charette Winterswijk over aanpassingen aan markt succesvol

7 oktober 2008

Winterswijk - Op donderdag 2 en vrijdag 3 oktober is er in de Jacobskerk in een tweedaagse charette hard gewerkt aan ideeën om tot aanpassingen aan het huidige marktplein te komen. Onder leiding van stedenbouwkundig bureau Andries Geerse hebben de deelnemers hun belangen uitgewisseld, een visie opgesteld en deze tenslotte uitgewerkt in een maquette.

Drie groepen hebben ieder een eigen ontwerp gemaakt voor een nieuw marktplein. De maquettes zijn gedurende enkele weken te bekijken in het publiekscentrum aan Beatrixpark 20. Daarnaast kunnen geïnteresseerden en betrokkenen hun mening geven via een speciale website: www.demarktisvaniedereen.nl. Het college van burgemeester en wethouders streeft ernaar om aan het einde van dit jaar de reacties te hebben geïnventariseerd.

Aanpassing huidige marktplein
Het gemeentebestuur heeft in april 2008 besloten om de mogelijkheden te verkennen om het huidige marktplein aan te passen. Op de markt spelen vele belangen: het uitbreiden van terrasjes, een goed passend kramenplan, het autovrij maken van de markt en het toevoegen van bomen zijn voorbeelden van wensen waarmee rekening dient te worden gehouden.