Ingezonden persbericht


Persbericht

Unisys ontwikkelt nieuw immigratie webportaal voor Europese Commissie Nieuwe website voor potentiële migranten naar de Europese Unie is enige bron van betrouwbare informatie over migratievraagstukken

Schiphol-Rijk, 7 oktober 2008 - De Europese Unie heeft Unisys België geselecteerd voor de ontwikkeling van een webportaal die Europese en nationale immigranten informeert over beleid en regelgevingen. Het portaal biedt niet-residenten die geïnteresseerd zijn in het migreren naar de Europese Unie (EU) toegang tot informatie over migratievraagstukken. Door op de gerelateerde risico's te wijzen hoopt de EU illegale immigratie te ontmoedigen.

Unisys België zal samen met partner, de Migration Policy Group (MPG), de technische-, beheer- en contentdiensten voor de portaal verzorgen.

Het immigratieportaal biedt toegang tot informatie over immigratie voor alle EU-deelstaten. Het bevat informatie over de EU en het immigratiebeleid van de deelstaten, mogelijkheden voor legale migratie, vraagstukken met betrekking tot onregelmatige migratie en links naar relevante diensten en administratieve processen.

"Mensen die erover nadenken om naar deelstaten van de EU te verhuizen hebben recht op de meest up-to-date informatie over de mogelijkheden, vereisten en processen," zegt Ann Mennens, Project Manager van het Immigratie Portaal. "Deze portaal biedt potentiële immigranten een uitgebreide tool die hen steunt bij het besluit om naar het buitenland te verhuizen."

Alle deelstaten van de EU zijn overeengekomen een algemeen immigratiebeleid te ontwikkelen zodat migratie gemakkelijker kan worden beheerd via een gecoördineerde aanpak. Het EU Immigratie Portaal is een van de belangrijkste niet-wetgevende initiatieven van de Commissie om toegang tot informatie over immigratie aanzienlijk te verbeteren.

"Immigratiebeheer is in de aankomende jaren een van de grootste uitdagingen voor de EU. Europa moet aanzienlijk investeren om de bestaande migratiestroom te kunnen beheren en om met de nieuwe migratiegolf om te kunnen gaan," zegt Patrice-Emmanuel Schmitz, Director, EU Management Consulting, Unisys. "Wij willen samen met onze partner MPG een portaal creëren die alle belanghebbenden een duidelijk, inter-gemeenschappelijk beeld schept over de voordelen en gevolgen van immigratie in de EU, zonder de risico's en consequenties van illegale immigratie uit te sluiten."

Het portaal zal de mogelijkheden en de processen voor immigratiekandidaten verduidelijken om hen aan te moedigen de EU legaal binnen te komen.

Over de Europese Commissie
De Europese Commissie is ontstaan om het algemene belang van alle deelstaten van de Europese Unie te behartigen. Om de rol van hoedster van verdragen en beschermer van het algemeen belang te kunnen vervullen, heeft de Commissie het recht van initiatief binnen het wetgevende proces gekregen. Zij dient wetsvoorstellen in waarover door het Europese Parlement en de Raad wordt gestemd. De Commissie is tevens verantwoordelijk voor de uitvoering van het gemeenschappelijk beleid, zoals de interne markt, de sociale fondsen, het landbouwbeleid, onderzoek en innovatie. De Commissie beheert het budget en de programma's van de Europese Unie.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

###