Cognizant opent formeel een leverantiecentrum in Hongarije om te voldoen aan de behoeften van Global 2000 klanten voor Europese Near-Shore IT, BPO.

07/10/2008 21:38

PR Newswire

TEANECK, New Jersey en BOEDAPEST, Hongarije, October 7 /PRNewswire/ -- Cognizant (Nasdaq: CTSH), een vooraanstaand leverancier van wereldwijde diensten voor consult, technologie en zakelijke processen, heeft vandaag de opening aangekondigd van zijn leverantiecentrum in Boedapest, Hongarije.

Het nieuwe centrum zal de Europese klanten van Cognizant ondersteunen met near-shore diensten in dezelfde tijdzone. Het zal ook technofunctionaliteit en mogelijkheden tot meerdere talen versterken die in de regio beschikbaar zijn om te voldoen aan de behoeften van IT en voor zakelijke processen voor outsourcing (BPO) van Global 2000 bedrijven en het biedt een basis met grondige plaatselijke inzichten zodat Cognizant klanten in Centraal en Oost-Europa beter van dienst kan zijn.

De samenwerking van Cognizant met Boedapest is eerder dit jaar beginnen met diensten voor Clinical Data Management (CDM) van AstraZeneca, een van de grootste farmaceutische bedrijven in de wereld. AstraZeneca wordt algemeen erkend als een maker van levensveranderende medicijnen. Naast AstraZeneca biedt het nieuwe leverantiecentrum in Boedapest ontwikkelings- en onderhoudsdiensten voor toepassingen aan een toonaangevend maker van consumenten producten en systeem architectuur en
kwaliteitsverzekeringsdiensten voor een herverzekeringsbedrijf.

Eric Terhaerdt, VP van de klinische activiteiten van AstraZeneca in de Verenigde Staten, zei: "Wij zijn ingenomen met de samenwerking met Cognizant. Hun datamanagement activiteiten in Boedapest zullen ervoor zorgen dat onze wereldwijde teams de beste praktijken kunnen delen en dit zal ons helpen om de beste resultaten voor klinische data te bereiken."

Net zoals alle leverantiecentra van Cognizant zal de eenheid in Boedapest Cognizant 2.0 gebruiken. Dat is een op Web 2.0 gebaseerd platform waarmee de hulpmiddelen van Cognizant wereldwijd virtueel samen kunnen werken en het levert een belangrijke waarde wat betreft tijd nodig om op de markt te komen, kosten en transformatie voor de klant.

"Ons leverantiecentrum in Hongarije is een onderdeel van onze inspanningen om onze klanten sterk plaatselijk relatiebeheer te bieden, met robuuste wereldwijde dienstverlenende capaciteiten," zei Francisco D'Souza, president en CEO van Cognizant. "Onze investeringen in nieuwere wereldwijde, regionale en plaatselijke leverantiecentra zal onze klanten helpen om naadloos talent overal in de wereld zo goed mogelijk te gebruiken en het zal tegelijkertijd aan hun eisen en risicovoorkeur tegemoet komen en ook zakelijke continuïteit bieden. Boedapest stelt ons in staat onze diensten in Europa uit te breiden in overeenstemming met de regels van de Europese Unie die betrekking hebben op toegang tot klantenomgeving en data binnen EU landen.

Oost-Europa is tegenwoordig een snel groeiende IT bestemming als gevolg van de stijgende vraag van Europese bedrijven naar centra voor gedeelde diensten die kunnen werken in de Europese talen, een goede verbinding bieden evenals makkelijk reizen, wat vereist wordt door nieuwe functies voor wereldwijde aflevering die meer interactie, gunstig regeringsbeleid en procedures, culturele compatibiliteit met West-Europa en positieve economische, politieke en sociale vooruitzichten bieden. Naast voordelen wat betreft kosten, een goede IT en telecom infrastructuur, biedt de regio ook een groot aantal bruikbare werknemers die goed Duits en Engels kennen en goede vaardigheden bezitten, vooral in de Levenswetenschappen, Financiële Diensten en Fabricage.

Over AstraZeneca
AstraZeneca is een belangrijk internationaal gezondheidszorgbedrijf dat zich bezig houdt met onderzoek, ontwikkeling, maken en verkopen van farmaceutica die op doktersrecept te verkrijgen zijn, en een leverancier van gezondheidszorgdiensten. AstraZeneca is een van de meest vooraanstaande farmaceutische bedrijven in de wereld en heeft een omzet in de gezondheidszorg van USD 29,55 miljard. Het bedrijf is toonaangevend in de verkoop van producten voor darm, cardiovasculair, ademhalings, neurotechnisch, oncologie en infectie. AstraZeneca staat op de Dow Jones Sustainability Index (Global) en ook op de FTSE4Good Index. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.astrazeneca.com.

Over Cognizant
Cognizant (Nasdaq: CTSH) is een vooraanstaand leverancier van outsourcing diensten voor informatie technologie, consultatie en zakelijke processen. De passie van Cognizant is om onze wereldwijde technologie- en innovatiekennis, industrie expertise en wereldwijde hulpbronnen in dienst te stellen van klanten om hun zakelijke activiteiten sterker te maken. Met meer dan 40 leverantiecentra overal in de wereld en 59.000 medewerkers op 30 juni 2008, combineren wij een uniek onsite/offshore leverantiemodel dat diep geworteld is in een bijzondere cultuur van onze klanten tevreden stellen. Cognizant staat op de NASDAQ 100 Index en de S? 500 Index. Het bedrijf is een Forbes Global 2000 bedrijf en lid van de Fortune 1000 en het staat op de lijst van top informatietechnologie bedrijven van BusinessWeek Hot Growth en Top 50 Performers Bezoek ons online op www.cognizant.com.

Vooruitblikkende uitspraken
Dit persbericht bevat verklaringen die mogelijk als vooruitblikkende uitspraken beschouwd kunnen worden in overeenstemming met de "veilige haven" voorwaarden van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. De accuraatheid van deze verklaringen zijn noodzakelijkerwijs onderworpen aan risico's, onzekerheden en veronderstellingen voor toekomstige gebeurtenissen die wel of niet juist kunnen blijken te zijn. Factoren die kunnen maken dat de feitelijke resultaten in belangrijke mate afwijken van feiten die uiteengezet of geïmpliceerd zijn, zijn onder meer algemene economische omstandigheden en de factoren die besproken worden in ons meest recente Formulier 10-K en andere documentatie ingediend bij de Securities and Exchange Commission. Cognizant neemt niet de verplichting op zich om enige vooruitblikkende verklaringen bij te werken of te herzien, ongeacht of dat een resultaat is van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Web site: http://www.cognizant.com
http://www.astrazeneca.com

Media: Alan Alper, Corporate Marketing en Communications, +1-201-658-9041, alan.alper@cognizant.com; Europees Contact: Harsh Kabra, Corporate Marketing en Communications, +36-30-8702952, harsh.kabra@cognizant.com, beide van Cognizant






-