Antillenhuis


Tweede dag werkbezoek premier Nederlandse Antillen aan Nederland

Op haar tweede dag van het werkbezoek aan Nederland heeft de Minister-president van de Nederlandse Antillen, mw. Emily de Jongh-Elhage, een ontmoeting gehad met premier Jan-Peter Balkenende en CDA-Tweede Kamerleden Bas Jan van Bochove en Jan Schinkelshoek. Ook kreeg de premier een rondleiding aangeboden in de Ridderzaal. Mw. Jacqueline Baaren van het Bureau Grafelijke Zalen gaf uitvoerig uitleg tijdens de rondleiding. Bijzondere aandacht kregen de wandkleden van de eilanden van de Nederlandse Antillen.

Kort na de middag nam zij deel aan de conferentie Sterke Vrouwen van het Koninkrijk in Rotterdam. De activiteit werd gehouden in het ontmoetingsgebouw van SWA aan de Grote Kerkplein 5 te Rotterdam. Na een welkomstwoord door burgemeester Ivo Opstelten voerde Staatssecretaris Ank Bijleveld, als initiatiefneemster van het project, het woord. Na een lunch met alle deelnemers en Antilliaanse vrijwilligers van `Fuerte' (sterk) vervolgde het project met het bezoek aan Antilliaanse projecten in Rotterdam.

Aan sterke Vrouwen van het Koninkrijk nemen `sterke vrouwen' uit Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen deel. Voor meer informatie hierover verwijs ik u graag naar de website:
http://www.minbzk.nl/sterkevrouwenvanhetkoninkrijk

Noot voor de pers/redactie:

Voor vragen en/of persfoto's gelieve contact op te nemen met Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder Antillenhuis via e-mail: serphos@kgmna.nl

---

Gepubliceerd op: 07-10-2008 Bron: Antillenhuis