Gemeente Boxtel


Raadswerk

In Raadswerk besteden we elke week aandacht aan de Boxtelse gemeenteraad. U leest wat er in de commissies en raad op de agenda staat of u krijgt een verslag van werkbezoeken of andere bijeenkomsten. Ook besteden we aandacht aan de besluiten van de gemeenteraad.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php
Raadsvergadering
De maandelijkse raadsvergadering vindt plaats op dinsdag 7 oktober 2008 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, ingang aan de Dr. Van Helvoortstraat.
Agenda dinsdag 7 oktober 2008...Uitgelicht: Nota Grondbeleid
De afdeling Ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente heeft een 'Nota Grondbeleid' geschreven. Op dinsdag 7 oktober bespreekt de raad deze nota, nadat de Commissie Ruimtelijke Zaken hier eerder een discussie over heeft gevoerd. 'Grondbeleid' is beleid waarmee je uitspraken doet over de gewenste veranderingen in - of juist het instandhouden van - grondgebruik. Hierbij moet je vaak ver vooruitkijken. De gemeente zou bijvoorbeeld op termijn in een bepaald gebied woningen willen gaan bouwen. Maar als het zover is, is er niet zomaar grond te koop. Het is dus verstandig om voortdurend te kijken of je ergens een 'strategische grondaankoop' moet doen. Er zijn ook andere manieren waarop de gemeente grond kan verwerven. Soms heeft de gemeente 'eerste recht van koop' en bij zwaarwegende redenen, bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe weg, kan de gemeente onteigenen.
Het grondbeleid staat natuurlijk niet op zichzelf, maar komt voort uit ander beleid in de gemeente. Denk daarbij aan de plannen voor wonen, recreatie of voor de ontwikkeling van bedrijven. Als de raad deze nota aanneemt, heeft de gemeente duidelijke spelregels hoe zij grond kan beheren en verwerven om deze plannen te kunnen realiseren.

02-10-2008


Gemeente Boxtel
0411 - 655 911
gemeente@boxtel.nl