Nomura dichtbij de afronding van de overname van de activiteiten voor beleggingsbankieren en aandelen in Europa en het Midden-Oosten van Lehman Brothers op 13 oktober

07/10/2008 00:43

PR Newswire

LONDEN, October 6 /PRNewswire/ -- Nomura, de vooraanstaande Aziatische beleggingsbank, heeft vandaag aangekondigd dat voldaan is aan de voorwaarden voor sluiting van de overname van de activiteiten voor beleggingsbankieren en aandelen in Europa en het Midden-Oosten van Lehman Brothers. De transactie zal juridisch van kracht worden op maandag 13 oktober.

De transactie is een belangrijke stap voor de strategie van Nomura voor versnelde groei op alle internationale markten en volgt op de overname van de Aziatische franchise van Lehman Brothers vorige week.

Nomura kondigde eveneens aan dat de overgrote meerderheid van de topbankiers uit de overgenomen vestigingen in Europa en het Midden-Oosten functies bij Nomura heeft geaccepteerd. Voor de activiteiten van Lehman Brothers qua aandelen en beleggingsbankieren in Europa en het Midden-Oosten werkten circa 2500 werknemers. Verwacht wordt dat een aanzienlijk gedeelte van het personeel zal worden behouden.

"Deze transactie is op een zeer korte periode tot stand gekomen en betekent een omvorming voor Nomura. Wij hebben snel gehandeld om de transactie af te ronden, zodat activiteiten zonder uitstel kunnen worden heropgevat", aldus Sadeq Sayeed die aan het hoofd staat van de overgenomen bedrijven in Europa en het Midden-Oosten.

"Door ons te verzekeren van de steun van alle personeelsleden die erin hebben toegestemd om bij ons bedrijf te komen, hebben wij aanzienlijk momentum gegenereerd bij onze inspanningen om de business klaar te stomen voor werking met de naam Nomura. Wij zien ernaar uit met hen samen te werken om activiteiten van wereldklasse op te bouwen."

Voor de redacties:

Nomura

Nomura is een toonaangevende groep voor financiële diensten en de vooraanstaande Aziatische beleggingsbank met wereldwijd bereik. Nomura beschikt over een uitgebreid aanbod aan vernieuwende oplossingen, op maat gesneden voor de specifieke vereisten van particuliere, institutionele, zakelijke en overheidsklanten via een internationaal netwerk in 30 landen. De groep is in Tokio gevestigd en heeft regionale hoofdkantoren in Hongkong, Londen en New York. Nomura heeft wereldwijd circa 18.000 werknemers in dienst. Nomura beschikt over uniek inzicht in de Aziatische markt waardoor de groep het verschil kan maken voor de klant via de vijf businessafdelingen: nationale particuliere klanten, internationale markten, internationaal beleggingsbankieren, internationaal zakelijk bankieren en vermogensbeheer. Zie voor meer informatie over Nomura http://www.nomura.com.

Voor nadere informatie neemt u contact op met: Nichola Scola, Nomura International, +44(0)20-7521-2480






-