Nomura zal afdeling voor vastrentende effecten versterken en uitbreiden

07/10/2008 00:51

PR Newswire

LONDEN, October 6 /PRNewswire/ -- Nomura heeft vandaag de plannen aangekondigd om meer dan 150 voormalige werknemers van Lehman Brothers aan te nemen en zodoende de Europese vastrentende afdeling uit te breiden. De nieuwe werknemers zijn werkzaam in kapitaalstromen en -oplossingen en zullen worden ingezet bij de bestaande krediet-, rente- en valuta-activiteiten van Nomura. Zenji Nakamura, internationaal hoofd voor vastrentende activiteiten, blijft aan het hoofd staan van de businessunits voor vastrentende effecten.

"De topografie van onze sector ondergaat een transformatie en daarom moeten onze bedrijfsmodellen worden gewijzigd. Wij hebben voor de businessunits mensen aangetrokken die directe synergie qua schaalvoordelen en diepgang zullen bieden en die wij erg belangrijk vinden voor onze vastrentende activiteiten", aldus Akira Maruyama, CEO Internationale markten bij Nomura Holdings.

"Wij beleven een zeer dynamische tijd voor Nomura in Europa. Wij hebben besluitvaardig en snel gehandeld. De mensen die bij ons aan boord komen, staan bekend om hun deskundigheid van wereldklasse. Ik ben ervan overtuigd dat zij enorme waarde aan onze bestaande activiteiten zullen toevoegen", aldus Sadeq Sayeed die aan het hoofd staat van de overgenomen bedrijven in Europa.

De nieuwe teams zijn een versterking voor de internationale strategie van Nomura - bouwen aan een zeer grote aanwezigheid op de vastrentende markten - en voor de unieke capaciteiten van Nomura om kapitaalstromen aan te wenden en Azië aan de wereld te presenteren.

Het nieuws van vandaag volgt op de overname door het bedrijf van de Aziatische activiteiten en de activiteiten voor beleggingsbankieren en aandelen in Europa en het Midden-Oosten van Lehman Brothers.

Voor de redacties:

Nomura

Nomura is een toonaangevende groep voor financiële diensten en de vooraanstaande Aziatische beleggingsbank met wereldwijd bereik. Nomura beschikt over een uitgebreid aanbod aan vernieuwende oplossingen, op maat gesneden voor de specifieke vereisten van particuliere, institutionele, zakelijke en overheidsklanten via een internationaal netwerk in 30 landen. De groep is in Tokio gevestigd en heeft regionale hoofdkantoren in Hongkong, Londen en New York. Nomura heeft wereldwijd circa 18.000 werknemers in dienst. Nomura beschikt over uniek inzicht in de Aziatische markt waardoor de groep het verschil kan maken voor de klant via de vijf businessafdelingen: nationale particuliere klanten, internationale markten, internationaal beleggingsbankieren, internationaal zakelijk bankieren en vermogensbeheer. Zie voor meer informatie over Nomura http://www.nomura.com.

Voor nadere informatie neemt u contact op met: Nichola Scola voor Nomura International, telefoon: +44(0)20-7521-2480






-