Wereldrecord in zicht

25/09/2008 13:11

Leren Doen

20.000 kinderen uit de Randstad hebben de laatste handjes gelegd aan een nieuw record voor het Guinness Book of records. Het record van de langste (kinder) tekening ooit.

Het huidige record,wat in Filippijnse handen is, staat op het punt gebroken te worden.

De kinderen hebben de afgelopen maanden hun best gedaan om de tekening van ruim 5 kilometer af te maken.

28 Oktober zal er in Rijswijk in het winkelcentrum "In de Bogaard" worden getekend om zo de laatste meters vol te maken. Ook zullen er diverse activiteiten zijn zoals een optreden van EliZe.

De tekening met thema sport,spel en plezier zal 8 oktober gepresenteerd worden in het ADO Den Haag stadion in het Forepark in Den Haag.

Om 10.00 uur zal de officiële meting verricht worden door de Burgemeester van Rijswijk. Daarna zal het stadion voor het publiek geopend zijn tot 20.00 uur.

Mede dankzij de firma BIC met ruim 100.000 stiften en de firma CVG met rollen teken papier is de recordpoging een succes geworden.

De organisatie leren doen en het winkelcentrum "in de Bogaard" hebben deze actie samen met de Randstad kinderen opgezet om op deze unieke manier iets te doen voor de kinderen van Mappa Mondo een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis.

Meer informatie of deze recordpoging is te vinden op www.wereldrecordpoging.nl





http://www.wereldrecordpoging.nl