Gemeente Venlo


Xieje Action Games 2008

29-9-2008

Woensdag 8 oktober vinden dit jaar weer de Xieje Action Games plaats in Venlo. Alle VMBO-brugklassen van het Valuascollege, het Blariacumcollege en college Den Hulster nemen deel aan sportieve en culturele activiteiten op het Nolensplein, in het Aldweishoes en in de Nieuwe Scène.

De jongeren kunnen deelnemen aan verschillende sportieve en culturele workshops, zoals henna tatoeages maken, streetdance, basketbal en pannavoetbal. De workshops zijn bedoeld om de jongeren enthousiast te maken voor sport, cultuur en een gezonde leefstijl.

Naast sport en cultuur is er veel aandacht voor gezonde voeding. De GGD Noord en midden Limburg organiseert een workshop gezond koken. En leerlingen van het Valuascollege maken een gezonde snack voor in de lunchpauze voor alle deelnemers.

De Xieje Action Games zijn onderdeel van het project Xieje van de gemeente Venlo. Doel van Xieje is om jongeren kennis te laten maken met bekend en onbekend vrijetijds- en sportaanbod. Om te voorkomen dat jongeren te dik worden of uit verveling rondhangen, worden binnen Xieje allerlei (sport)activiteiten georganiseerd.

De Xieje Action Games voor de brugklassers vinden plaats van 9:00 tot 14.30 uur.