Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Kinderen presenteren ideeen op vlaggen aan db

2 oktober 2008

Op woensdag 8 oktober presenteren kinderen van 8 t/m 12 jaar uit de Transvaalbuurt hun ideeën en wensen voor de woon- en speelomgeving in hun buurt aan onder andere het dagelijks bestuur van het stadsdeel. De kinderen lopen in een optocht met vlaggen vanaf het Steve Bikoplein naar het stadsdeelkantoor. Op de vlaggen staan hun ideeën voor de speelpleinen in hun buurt.

Project T
De presentatie is onderdeel van project T. Dit project wordt gerealiseerd in het kader van de Wijkaanpak Transvaalbuurt steeds beter; een samenwerking van stadsdeel, woningbouwcorporaties, bewoners en andere organisaties. Stichting de Bakkerij voert het project uit.

Voor het project zijn 30 kinderen geselecteerd die mee hebben gedaan aan een tekenopdracht. Deze kinderen hebben samen met vriendjes deelgenomen aan workshopsessies op de pleinen in de Transvaalbuurt. Tijdens de sessies zijn medewerkers van project T met de kinderen in gesprek gegaan over spelen in de buurt. De ideeën van de kinderen zijn tijdens deze sessies op vlaggen geschilderd. De door de kinderen aangedragen ideeën dienen als input voor het speelruimteplan van het stadsdeel.

Programma
De kinderen verzamelen om 14.00 uur op het Steve Bikoplein. Vanaf 14.30 uur vertrekken zij in een optocht met zelfgemaakte trommels naar het stadsdeelkantoor aan de Linnaeusstraat 89.
Om 15.00 uur komen zij aan op het stadsdeelkantoor. Hier worden zij o.a. opgewacht door portefeuillehouder Sharona Ceha (ruimtelijk beheer) die een welkomstwoord houdt en door afgevaardigden van de verschillende partners die in de wijkaanpak actief zijn. De kinderen overhandigen vervolgens de 3 mooiste vlaggen aan portefeuillehouder Ceha, db en een afgevaardigde van een woningbouwcorporatie en ontvangen een prijs.