Autoforensen lossen files op

08/10/2008 09:32

Intelligente Innovatie B.V

Met de nieuwe website wegmetfiles.nl kunnen autoforensen zelf een alternatief kiezen voor de auto en kosten besparen . Daarnaast selecteert een unieke zoekmachine matches voor het carpoolen en/of netwerken. Indien alle autoforensen

één werkdag in de week de auto laten staan, dan verdwijnen de files(1). Vandaag (9/10) wordt deze website met hybride smarts en elektrische scooters op de Zuidas te Amsterdam onder de aandacht gebracht van autogebruikers, mede in het kader van de filevrije dag van de ANWB.

wegmetfiles.nl is een op de autogebruiker gerichte website en biedt een overzicht van de mobiliteitsalternatieven. De keuze van de dag in de werkweek en van het alternatief is aan de autogebruiker. Met enkele links naar praktijkcases van autoforensen die al een keuze hebben gemaakt en rekenvoorbeelden van de kostenbesparingen per alternatief wordt de autogebruiker geholpen een keuze te maken.

Voor het carpoolen is er een unieke zoekmachine beschikbaar met een profielkenmerk. Na registratie selecteert deze zoekmachine automatisch carpool matches op woon- en werkadres, waarbij ook nog een profielkenmerk aangegeven kan worden. De zoekmachine vervult daarmee een dubbele functie namelijk het selecteren van carpool matches en het uitbreiden van het relatienetwerk. Deze functies kunnen ook los van elkaar gebruikt worden. Wanneer alle autoforensen

één werkdag in de week de auto laten staan, dan verdwijnen de files.

Het idee van dit particuliere initiatief is dat autogebruikers en werkgevers hiermee kosten kunnen besparen. Want jaarlijks spenderen werkgevers in Nederland circa EUR 7 miljard aan kilometervergoedingen nog los van de kosten van ruim 700.000 leaseauto's en van parkeerplaatsen bij kantoor van gemiddeld EUR 2.000 per parkeerplaats per jaar.

Deze website is voor iedereen toegankelijk. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van het idee achter deze website hoe meer autogebruikers gestimuleerd worden om mee te doen. Er zijn geen kosten aan verbonden m.u.v. diegene die de zoekmachine gebruiken. Van hen wordt, na twee maanden vrij gebruik, een jaarabonnement van EUR 23,80 (incl. BTW) gevraagd om de zoekmachine te kunnen blijven benutten.





http://www.wegmetfiles.nl