Gemeente Coevorden

Wethouder Geert Braam overhandigt knipperkast aan basisschool De Wegwijzer in Geesbrug

Wethouder Geert Braam van de gemeente Coevorden heeft op donderdag 2 oktober een knipperkast overhandigt aan Basisschool De Wegwijzer in Geesbrug. Weggebruikers worden door de knipperkasten met twee oranje flitslampen er extra op geattendeerd dat er over ongeveer vijftien meter een oversteekplaats is waar verkeersbrigadiers schoolkinderen veilig laten oversteken.

De knipperkasten komen voort uit een samenwerkingsverband op het gebied van verkeerseducatie tussen de gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen. Ze worden ingezet wanneer verkeersbrigadiers onder moeilijke omstandigheden moeten werken, zoals bij duisternis, regen, sneeuw en mist, maar ook wanneer de snelheid van het passerende verkeer hoger is dan 50 km/uur. Bij de oversteekplaats van basisschool De Wegwijzer in Geesbrug mag 60 km/uur worden gereden.

Bij basisschool De Wegwijzer worden sinds kort verkeersbrigadiers ingezet. Ouders constateerden dat de situatie bij de school gevaarlijk was voor overstekende kinderen en ondernamen actie. De gemeente Coevorden ondersteunt eigen initiatief van ouders op het gebied van verkeersveiligheid rondom scholen van harte. Toen de ouders bij de gemeente om hesjes en stopborden vroegen, werd dan ook besloten om de school tevens een knipperkast aan te bieden.