Datum: 8 oktober 2008

Leiden Aanhouding na diefstal snorfiets De politie heeft dinsdagmorgen 7 oktober een 21 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De politie trof de snorfiets, na een anonieme tip, aan in een schuur aan de Antillenstraat. De eigenaresse van de snorfiets had net de diefstal ontdekt. De politie kon direct vertellen dat deze weer teruggevonden was.

Voorschoten Politie pakt verdachte van diefstal uit woning De politie heeft dinsdag 7 oktober rond 14.45 uur een 16 jarige jongen uit Den Haag aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een portemonnee uit een woning aan het Roucooppark. Tijdens de onderhandelingen met de bewoonster over de bezorgkosten van een pakketje zag hij vermoedelijk zijn kans de portemonnee met inhoud te stelen. Vermoedelijk had de jongen, die zei te werken voor een bezorgdienst, helemaal geen pakketje voor dat adres maar hield hij het verhaal op en wist zich zo binnen te praten. In de hal van de woning volgde een discussie over de bezorgkosten en werd hij enkele momenten alleen gelaten. Tijdens die momenten moet de portemonnee gestolen zijn. De vrouw kwam er achter toen zij de jongen wegstuurde omdat ze meer en meer ging twijfelen aan zijn verhaal. Na de ontdekking belde ze de politie en gaf het signalement van hem door. Aan de hand van dat signalement wist de politie de verdachte op de Veurseweg aan te houden. Hij is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Leiderdorp Politie pakt verdachte van insluiping De politie heeft dinsdag 7 oktober een 26 jarige man uit Leiden aangehouden die wordt verdacht van diefstal van een portemonnee uit een woning aan de Jaap ter Haarsingel. Rond 16.25 uur sloop daar een man de niet afgesloten woning binnen en zag kans de portemonnee uit een tas te halen. De bewoonster was boven en keek in haar tuin toen zij een deur van haar woning hoorde dichtslaan. Zij zag toen nog net een man haar tuin uitlopen en op een fiets wegrijden. De politie werd gebeld en deze wist de man aan de hand van het opgegeven signalement op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden aan te houden. Hij zit voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Gouda Getuigen gezocht van beroving buschauffeur De politie is op zoek naar getuigen van de beroving van een buschauffeur van vervoersbedrijf Connexxion. Woensdag 10 september rond 07.00 uur werd de chauffeur op zijn route van halte De Wissel tot de eerste halte op de Poldermolendreef beroofd. De dader gebruikte hierbij een mes waardoor de chauffeur licht letsel opliep. De politie wil graag in contact komen met getuigen die weten wie de dader is of informatie hebben over de beroving. De politie heeft woensdagmorgen, 8 oktober, een passantenonderzoek gehouden en flyers uitgedeeld. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche via 0900 - 8844. Indien men informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven kan contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.

Gouda Verdachten van zakkenrollerij aangehouden De politie heeft dinsdag 7 oktober twee vrouwen van 18 en 29 jaar en een 12 jarige meisje aangehouden op verdenking van zakkenrollerij. Op camerabeelden van stadstoezicht was te zien hoe zij, nadat ze een kledingzaak op de Kleiweg hadden verlaten, onderweg twee mapjes met papieren tevoorschijn haalden en even later weggooiden in een prullenbak. Een 37 jarige Goudse merkte kort daarvoor en in dezelfde kledingzaak dat haar tas was geopend en dat zij twee mapjes miste. Op het politiebureau hoorde de Goudse dat haar spullen waren teruggevonden.

Campagne zakkenrollen

Naar aanleiding van de stijging van het aantal zakkenrolincidenten in de binnenstad van Gouda is in augustus jl. een campagne zakkenrollen gestart. De Samenwerkende Ondernemers Gouda (SOG), de kamer van Koophandel Rotterdam (KvK), de politie en de gemeente, hebben de krachten gebundeld om samen het aantal incidenten te verminderen. Ondernemers in de binnenstad van Gouda hebben een brief en een poster met de titel, 'zakkenrollers winkelen ook' ontvangen. Met de poster wijzen winkeliers hun klanten erop oog te houden op hun persoonlijke spullen.

Zakkenrollen: Voorkom narigheid Het kan je zomaar gebeuren dat je portemonnee wordt gerold. Veel mensen denken dat het hen niet zal gebeuren, maar toch zal je niet de eerste zijn die aangifte komt doen bij de politie. Wanneer je portemonnee gestolen wordt ben je niet alleen geld kwijt, vaak ook je rijbewijs, bankpasjes en bescheiden. Let dus op dat je niet een makkelijk slachtoffer wordt van een zakkenroller. Zorg dat je vooral op drukke plaatsen je portemonnee goed opbergt. Laat je niet afleiden, want veel zakkenrollers werken met een handlanger en neem niet meer geld mee dan nodig. Word je toch bestolen, doe dan altijd aangifte en blokkeer onmiddellijk al je bankpassen.

Gouda Politie pakt verdachten van inbraak in boot De politie heeft dinsdag 7 oktober rond 23.50 uur op de Erasmusstraat drie jongens uit Gouda aangehouden van 16, 17 en 20 jaar naar aanleiding van een melding van een getuige die had gezien dat kort daarvoor twee jongens inbraken in een aan de Turfsingel afgemeerde blauwe zeilboot. Dankzij een goed signalement reden bikers op de Erasmusstraat tegen drie jongens aan waarvan er twee voldeden aan het signalement. Alle drie werden daarop als verdachten aangehouden. Na een 1e onderzoek bleek dat de 16 jarige niet betrokken was bij de inbraak en dus niet langer als verdachte kon worden aangemerkt. Hij werd door de politie thuisgebracht. De andere twee verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

----------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --