Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (8 - 14 oktober 2008)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het geheel plaatsen van buitenreclame op het perceel Kerkstraat 32 (datum indiening: 16-09-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het geheel oprichten van een prefab betonnen gebouw op het perceel Rimburgerweg 30 (datum indiening: 26-09-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk plaatsen van een windscherm bestaande uit 3 of 4 losse draaibare panelen op het perceel Europalaan 263 (datum indiening: 29-09-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van de entree op het perceel Chopinstraat 2 t/m 72 (datum indiening: 30-09-2008);


- lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk vergroten van de woonkamer en de badkamer op het perceel Treebeekstraat 82 (datum indiening: 24-09-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel oprichten van een houten schutting op het perceel Sterrenstraat 20 (datum indiening: 30-09-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel oprichten van een erfafscheiding op het perceel Kruisberghof 22 (datum indiening: 29-09-2008);


- sloopvergunning voor het slopen van asbesthoudend dakbeschot op het perceel Pelgrimsweg 33 (datum indiening: 23-09-2008);

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de gemeente Brunssum, loket Vergunningen, tel: 045 527 86 60.

Brunssum, 8 oktober 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

besluiten awb

Ontwerp-besluit tot het verlenen van vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat zij voornemens zijn lichte bouwvergunning te verlenen voor het vernieuwen/vergroten van de carport/overkapping op het adres Jupiterstraat 3 als omschreven in de vergunningaanvraag.

Daar het bouwplan in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan het slechts doorgang vinden nadat burgemeester en wethouders hier ingevolge artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling voor hebben verleend.

Het besluit tot instemming met het opstarten van de vrijstellingsprocedure zal met ingang van 9 oktober 2008 gedurende tenminste vier weken in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1, voor belanghebbenden ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het ontwerp-besluit schriftelijk bij burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht. Voor meer informatie kunt u bellen met het loket Vergunningen, telefoon 045 527 86 60.

Brunssum, 8 oktober 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

besluiten awb

Verleende vergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende vergunning is verleend:


- sloopvergunning voor het slopen van het dak van de woning op het perceel Hazenkampstraat 79; (verzonden 30-09-2008);

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1). U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 8 oktober 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

besluiten awb

Marktbesluit

In haar vergadering van 23 september 2008 heeft de gemeenteraad de Marktverordening gemeente Brunssum 2008 vastgesteld. Deze verordening treedt in werking op de 8^e dag na deze bekendmaking.

Het college van Burgemeester en Wethouders maken voorts bekend dat zij in in de vergadering van 30 september 2008 het Marktbesluit gemeente Brunssum 2008 hebben vastgesteld. Dit besluit omvat nadere regels en beleidsregels aangaande markten in de gemeente en betreft een verdere uitwerking van de Marktverordening gemeente Brunssum 2008.

Het Marktbesluit treedt in werking op 15 oktober 2008.

Inzage van het de Marktverordening gemeente Brunssum 2008 en het Marktbesluit gemeente Brunssum 2008 is mogelijk in de Gemeentewinkel, Lindeplein 1.

Brunssum, 8 oktober 2008.

---

besluiten awb

Programmabegroting 2009

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum brengt op grond van artikel 190 van de Gemeentewet ter openbare kennis, dat de Programmabegroting voor het dienstjaar 2009 aan de raad is aangeboden en vanaf heden tot de dag van behandeling in de openbare raadsvergadering van 11 november 2008 voor een ieder ter lezing is neergelegd ter gemeentesecretarie en algemeen verkrijgbaar is tegen betaling van de kosten.

Brunssum, 8 oktober 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

besluiten awb

Brunssumse Oktoberfeesten

De burgemeester van Brunssum maakt hierbij bekend dat aan de Stichting Brunssume Oktoberfeesten, ingevolge artikel 2.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening, vergunning is verleend voor het houden van de 5e Brunssumse Oktoberfeesten van vrijdag 24 t/m zondag 26 oktober 2008 op een gedeelte van het parkeerterrein Koutenveld..

Alle hierop betrekking hebbende stukken zijn voor een ieder in te zien in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen: 045 527 85 05.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 8 oktober 2008.

Burgemeester van Brunssum

---

besluiten awb

Vernieuwde T-kruising Op de Vaard - Hokkelenbergstraat

Op de T-kruising Op de Vaard en de Hokkelenbergstraat wil de gemeente een verhoogd kruisingsvlak gaan aanleggen. Het kruisingsvlak moet de verkeersveiligheid ter plekke verbeteren.

Het wijkteam Centrum heeft bij de gemeente aangegeven dat het verkeer op de T-kruising Op de Vaard - Hokkelenbergstraat te hard rijdt en onvoldoende rekening houdt met het verlenen van voorrang aan verkeer van rechts. Ter plekke geldt een 30-kilometer zone. Door het kruisingsvlak te verhogen wordt zowel de voorrang als de toegestane snelheid afgedwongen.

Voor meer informatie

Direct belanghebbende kunnen hun zienswijze kenbaar maken over de geplande nieuwe kruising. Tegen het besluit is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Brunssum, de heer G. Veltrop, telefoon 045 527 86 23.

Brunssum, 8 oktober 2008

---

kapvergunning

Verleende kapvergunningen

De kapaanvraag betreft 10 bomen op diverse locaties in het openbaar plantsoen. De kapvergunning wordt verleend om navolgende redenen:


- De sierkers t.o. Horizonstraat 100 is aangetast door de reuzenzwam en het is wenselijk hier een herplant te plegen van een Prunus in dezelfde soort.


- De berk en de esdoorn t.o. Karel Doormanstraat 26 bevinden zich in de afstervingsfase en het is wenselijk een herplant te plegen van twee Platanus acerifolia`Tremonia' in het plantsoen langs de Karel Doormanstraat.


- De beuk t.o.Doorvaartstraat 32 is dood en het is wenselijk hier een herplant te plegen van een Fagus sylvatica `Atropurpurea'.


- De esdoorn t.o. Haansberg 68 heeft geen kroon meer en bevindt zich ook in de afstervingsfase en het is wenselijk hier in een herplant te voorzien van een Acer pseudoplatanus `Faassens Black'.


- De esdoorn t.o. plantsoen Schuttekampstraat nabij Houtwal is reeds dood en deze is te vervangen door een Ulmus `Columella'.


- De beuk op de begraafplaats aan het pand langs de nieuwe weg is dood en hier kan een herplant plaatsvinden door een Fagus sylvatica `Atropurpurea'.


- De twee berken in het talud Hazenkampstraat ter hoogte van 25 zorgen voor veel overlast en hebben een teruglopende vitaliteit. Gelet op de ruimte in de plantsoenen kunnen hier vier Gleditsia triacanthos `Skyline' geplant worden.


- De esdoorn naast het pand in de De Ruyterstraat 1 heeft een dusdanige beschadiging in de kroon dat het beter is deze boom te verwijderen en te vervangen voor een Acer rubrum `Autumn Flame'.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de bekendmaking van dit besluit hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht (Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht). Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 8 oktober 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels

---

De bovenstaande bekendmakingen zijn oorspronkelijk gepubliceerd in weekblad Parelnieuws.

Parelnieuws wordt huis-aan-huis bezorgd in heel Brunssum. Heeft u Parelnieuws niet ontvangen? Bezorgklachten kunt u melden bij Driessen Verspreidingen, telefoon (045) 525 79 74.

---

DigiD
Mijn Gemeente

---