Gemeente Overbetuwe


Ronde van Overbetuwe gaat laatste week in!

---

De Ronde van Overbetuwe gaat alweer zijn laatste week in. Voordat er nog gesport gaat worden in Driel en Valburg kan er alvast terug gekeken worden op een succesvolle tweede en derde week van dit initiatief van de Breedtesport.

Maandag 22 september was de Ronde in Elst bij de Kruisakkers. Daar hebben 25 kinderen enthousiast meegedaan met tennis, voetbal, hockey en basketbal. Een echte basketbaltrainer verzorgde op het schoolplein een clinic basketbal en daar deden alle deelnemers maar wat graag aan mee!
Een dag later was het de beurt aan Herveld. Op het speelveld bij de Clara Fabriciusschool waren ondanks het slechte weer toch zoân 30 kinderen van de partij. Er kwamen zelfs kinderen van de buitenschoolse opvang fanatiek meesporten! Vooral tennis was populair, want de ballen vlogen je deze middag om de oren.
Vrijdag 26 september werd er ook op de Lantermansweide in Zetten gesport. Voorgaande jaren was het hier vrij rustig, maar nu stond het speelveld vol met kinderen. Ongeveer 40 kinderen zijn deze middag, vlak voor het weekend, lekker bezig geweest. Nadat alle sporten de revue gepasseerd waren, werd er afgesloten met een hele grote partij voetbal. Het is knap dat iedereen lijkt te onthouden bij wie ze allemaal in het team zitten!
Maandag 29 september streek de Ronde van Overbetuwe neer in Randwijk. Net als afgelopen jaren is het op het schoolplein van de School met de Bijbel één groot sportfestijn. Ruim 30 kinderen waren druk met tafeltennis, tennis, knotshockey, hockey en natuurlijk voetbal. Enige die deze middag misschien iets minder leuk vond, was de buurman van de school, want zijn grasveld lag bezaaid met tennisballen! Gelukkig mochten we die rond een uur of 5 weer ophalen en was er een einde gekomen aan een leuke middag.
Dinsdag 30 september viel voor Heteren helaas in het water. Leek het in de loop van de middag iets droger te worden, kwam het rond 15.30 uur met bakken uit de hemel vallen. Hier dus helaas geen sportinstuif, maar de volgende keer gaan we op de Kamperfoeliestraat nóg fanatieker sporten!

Al met al dus een hele leuke Ronde tot nu toe. Nog één week en dan zit ook deze Ronde er alweer op. We houden u natuurlijk nog op de hoogte!