Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zwembad Bijlmer Sportcentrum tijdelijk buiten gebruik

8 oktober 2008

Naar aanleiding van een inspectie van het Bijlmer Sportcentrum is dinsdag 7 oktober besloten het zwembad in het nieuwe sportcentrum aan het Anton de Komplein voorlopig buiten gebruik te stellen. Sporthal en fitnesscentrum blijven wel open. Directe aanleiding tot de tijdelijke sluiting van het zwembad is de recente constatering dat een aantal constructieve elementen niet aan het Bouwbesluit voldoet. Omdat meer informatie nodig is wordt op dit moment nader onderzoek verricht. Verwacht wordt dat maandag 13 oktober meer duidelijkheid bestaat over welke passende maatregelen er getroffen moeten worden.

Het nieuwe Bijlmer Sportcentrum is op 8 augustus jl. opgeleverd en op 29 september in gebruik genomen. Bij de oplevering in augustus zijn geen afwijkingen geconstateerd. Bij een recente inspectie zijn echter vervormingen geconstateerd in enkele `liggers', houten dwarsverbindingen in de dakconstructie van het zwembad. Nadere inspectie wijst uit dat de vervorming groter is dan de toegestane norm. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de feitelijke situatie en naar eventuele maatregelen die genomen moeten worden. Omdat de dakconstructie van het zwembad los staat van het overige deel van het complex blijven het fitnesscentrum, sporthal en restaurant gewoon open voor publiek.

Omdat nog niet duidelijk is of en welke consequenties deze geconstateerde vervormingen hebben, is besloten het zwembad van het Bijlmer Sportcentrum voorlopig buiten gebruik te stellen. Maandag wordt meer duidelijkheid verwacht. Tot die tijd blijft het zwembad dicht. In hoeverre de zwemfaciliteiten in het oude Bijlmersportcentrum nog kunnen worden gebruikt, wordt ook onderzocht.

Het nieuwe Bijlmer Sportcentrum zou op donderdag 9 oktober worden geopend door o.a. zwemster Chantal Groot. Door voornoemd besluit is de opening voorlopig opgeschort.