Gemeente Assen


Themajaar Historie van Assen

Assen, 8 oktober 2008

Na het succesvolle Chinajaar liggen de plannen klaar voor het themajaar van 2009: 'Historie van Assen'. De gemeente investeert 350.000 euro in het nieuwe themajaar. In 2009 bestaat Assen 750 jaar en heeft 200 jaar stadsrechten. Alle reden dus voor een extra feestelijk jaar voor en met alle Assenaren.

Net als tijdens Gochina! concentreren de activiteiten zich in 2009 op drie momenten. Het programma wordt zo ingericht dat er voor iedereen wat te doen, te leren en te vieren valt. De 'Historie van Assen' start op 12 maart, de dag waarop Lodewijk Napeleon Assen stadsrechten verleende. Het tweede moment is in mei/juni met een historische markt over muziek, oude ambachten, historische modeshows en spelen en nog veel meer. Het themajaar eindigt in oktober/november met een doorkijk naar de toekomst van Assen.

Naast de activiteiten die de gemeente organiseert, worden organisaties aangemoedigd een eigen evenement of activiteit te organiseren rond hetzelfde thema. Details over de subsidie die daarvoor beschikbaar komt worden binnenkort bekend gemaakt. Eind oktober moet het volledige programma bekend zijn.