Gemeente Bolsward


Nieuws
08-10-08

Bolsward strijdt voor miljoen euro!

Bottelarij-Bolsward.jpg
De race voor het restauratie miljoen is weer losgebarsten! Sinds een paar weken wordt op donderdagavond het AVRO-BankGiro Loterij televisieprogramma Restauratie om 19.25 op Nederland 2 uitgezonden. Het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Bedreigd historisch erfgoed van Nederland staat in dit programma centraal. Bijzondere monumenten vragen om steun. En een heel bijzonder pand in Bolsward strijdt ook mee!

De Bottelarij van Bolsward, een oude slijterswinkel annex wijnpakhuis in een woonhuis, is de kandidaat van Friesland. Achter een fraaie gevel schuilt een uitzonderlijk maar uiterst kwetsbaar interieur. De kern van het huis gaat terug tot de 16e eeuw. Van 1814 to 1984 werd in het huis door vijf generaties Albada Jelgersma een handel in drank gedreven. De vertrekken herbergen nog veel authentieke details die een beeld geven van het wonen en werken in het Friese Verleden.

En u kunt ervoor zorgen dat dit prachtige pand behouden blijft! Want door telefonisch te stemmen bepaalt de kijker welk gebouw meedingt naar de hoofdprijs van 1 miljoen euro, beschikbaar gesteld door de BankGiro Loterij.

Om te stemmen kunt u bellen naar telefoonnummer 0909 8880 of smst u; Bottelarij naar nummer 2332. De lijnen zijn vanaf de uitzending op 16 oktober tot en met maandag middernacht open.

Wilt u de Bottelarij van Bolsward ook weleens met eigen ogen bekijken? Dat kan dit weekend! Op zaterdag 11 oktober worden de deuren van dit bijzondere pand voor iedereen opengezet. U vindt de Bottelarij aan het Kleine Dijlakker 17. Tijdens deze dag worden er geregeld rondleidingen gegeven tussen 11.00 en 15.00. Iedereen is van harte welkom!

En vergeet hierna natuurlijk niet te kijken en te stemmen! Want elke stem telt en meerdere stemmen uitbrengen mag! Stem op de Bottelarij van Bolsward en maak restauratie van dit uitzonderlijke monument mogelijk! bel naar telefoonnummer 0909 8880 of sms Bottelarij naar nummer 2332

Meer informatie is te zien op Youtube: Albada Jelgersma in Brekking productie Omrop Fryslân

Bottelarij Bolsward productie GPTV Harlingen

feed