VVD


8-10-2008

Consument dankzij EU beter beschermd

De Europese Commissie heeft vandaag haar voorstel gepresenteerd dat de consumentenwetgeving in Europa sterk vereenvoudigt en consumenten beter beschermt als zij in eigen land, over de grens of op internet aankopen doen. Het plan van de Commissie vervangt vier bestaande Europese richtlijnen.

De interne markt is voor veel consumenten nog een ver van hun bed show omdat zij in ieder land bij aankopen verschillende rechten en plichten hebben. De plannen van de Commissie maken een einde aan de lappendeken van consumentenregels in de lidstaten en garanderen gelijke regels voor onder meer de levering van goederen, bedenktijd en garantie.

Toine Manders heeft in het Parlement meegewerkt aan wetgeving die de basis heeft gelegd voor de voorstellen die de Commissie vandaag heeft gepresenteerd. "Eén Europese markt vraagt om gelijke en duidelijke regels, zowel voor consumenten als voor bedrijven. Ik hoop dat we hiermee consumenten het vertrouwen geven dat ze hun aankopen veilig in de hele EU kunnen doen".