Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 08-10-2008

Tweetal probeert fiets te stelen in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 uur op het Stationsplein twee jongens aangehouden wegens poging tot
fietsendiefstal. Het betreft een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom en een 16-jarige jongen uit Hoogerheide. Getuigen zagen dat het tweetal bij de fietsenstalling probeerde het slot van een fiets open te schoppen. Toen dat niet lukte, liepen de jongens weg naar het perron. De 20-jarige Bergenaar kreeg op het bureau een transactie van 300 euro aangeboden die hij betaalde; zijn maatje wordt doorverwezen naar bureau HALT.

Zwerver twee keer binnen enkele uren aangehouden

BREDA: Een 42-jarige dakloze man is binnen enkele uren twee maal aangehouden wegens huisvredebreuk. De man werd dinsdagavond rond 21.20 uur in de kraag gepakt in een trapportaal op de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Middellaan. Hij mag daar niet komen, hij heeft een pandverbod gekregen, omdat hij diverse malen overlast
veroorzaakte. De zwerver werd meegenomen naar het bureau en na verhoor weer heengezonden. Rond 02.15 uur woensdagmorgen belde een andere bewoner de politie dat de man weer in hetzelfde trapportaal lag te slapen. Hij mocht opnieuw mee naar het bureau.

Dronken automobilist van de A58 gehaald

ULVENHOUT: De politie heeft woensdagmorgen rond 00.30 uur een
45-jarige automobilist uit Houten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Op de A58 konden agenten hem langs de kant van de weg zetten, nadat ze een tip hadden gekregen van de politiemeldkamer in België. Getuigen hadden gezien dat de man daar dronken in zijn auto was gestapt. Bij de controle blies de bestuurder 445 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole Prinsenbeek: 161 bestuurders rijden té hard

PRINSENBEEK: Bij een snelheidscontrole op de Schutsestraat zijn woensdag 161 bestuurders betrapt op te hard rijden. In totaal werden tussen 09.45 en 12.45 uur 865 passanten gecontroleerd. Ter plekke is maximaal 50 km/uur toegestaan, de hoogstgemeten snelheid was 99 km/uur.

Politie deelt 26 bekeuringen uit bij bromfietscontrole in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagavond in Etten-Leur een grote scootercontrole gehouden. Daarbij werden 26 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 51 bromfietsen dan wel scooters gecontroleerd op de rollentestbank. Dit om te bekijken of ze opgevoerd waren. In twee gevallen werd het kentekenbewijs ingevorderd, want bij deze voertuigen liepen de snelheden erg hoog op (79 en 83 km/uur). Ook kregen deze bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de
constructiesnelheid. Datzelfde lot trof nog elf andere bestuurders. Verder waren er er bekeuringen voor het niet goed vasthebben van de helm (3x), geen kentekenbewijs kunnen laten zien (4x), geen rijbewijs kunnen laten zien (2x), rijden over het trottoir (1x) en kentekenplaat niet goed zichtbaar (3x).

Auteur: Andre van den Hul